Barneveld - Het project ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie.
De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen onder andere training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd met hun bedrijf bezig en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken.
ZomerOndernemer duurt ongeveer zes weken en na afloop bepalen de deelnemers zelf of ze verder gaan met hun bedrijf. ZomerOndernemer vindt in verschillende regio’s in Nederland plaats.

Afgelopen zomer hebben vijf jongeren uit Barneveld meegedaan aan het project: twee jongeren deden mee met de Regio Ede en drie met de Regio Amersfoort:

Regio Amersfoort
Rik van den Hee startte een bedrijfje dat luchtfoto’s en video’s maakt met drones.
Kevin van Veluw begon een bedrijfje voor de verkoop van sierraden en zonnebrillen.
Jorden Koutstaal maakte samen met een vriend uit Harskamp (Ede) een bedrijfsplan voor het ontwerpen en bedrukken van T-shirts.

Regio Ede
Joëlle van Driesten startte een adviesbureau gericht op de automotive branche. Zij werd regiowinnaar en deed mee aan de landelijke finale op 11 oktober. Ze deed het daar heel goed, maar heeft helaas niet gewonnen.
Burgitte Schreuder stelde een plan op voor een mobiele viskraam. Zij won de regionale Wild Card, waarmee ze naar de halve finale mocht. Na de halve finale mocht ze helaas niet door naar de finale.
Woensdag 24 oktober jl. werden de vijf Zomerondernemers uit Barneveld uitgenodigd voor een hapje en een drankje met wethouder Dorrestijn-Taal. De bijeenkomst werd bijgewoond door Hilde Brouwer; zij is bestuurslid van de Jonge Ondernemers Sociëteit Barneveld (JOS), een netwerkclub voor jonge ondernemers.