BARNEVELD - De gemeente Barneveld en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) organiseren op dinsdag 19 mei 2015 een publieksdebat in de Veluwehal over de toekomst van het winkelcentrum van Barneveld. Tijdens het debat worden drie thema’s besproken: beleving, voorzieningen en mobiliteit. 

,,Het winkelcentrum van Barneveld heeft verschillende kwaliteiten: het is overzichtelijk met kwalitatief goede winkels en ondernemers die zich van harte inzetten voor hun klanten. Het winkelcentrum is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Maar beleven de inwoners (de klanten, dus) dit ook? Wat zijn hun wensen als het gaat om de beleving van en in het winkelcentrum? Welke mogelijkheden zijn er om de beleving te versterken? Wat kan de gemeente daarin betekenen en wat kunnen ondernemers zelf doen?", aldus de organisatie.

Voorzieningen

Dat geldt volgens de BMV en de gemeente ook voor de voorzieningen. ,,Op dit moment is er gelukkig sprake van relatief weinig leegstand. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit ook zo blijft? Welke voorzieningen missen we op dit moment in Barneveld en hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze voorzieningen worden gerealiseerd?"

Mobiliteit

Het derde onderwerp dat tijdens het centrumdebat aan de orde komt, is de mobiliteit. ,,Is het centrum van Barneveld wel echt goed bereikbaar? Is de bewegwijzering naar het centrum en naar de parkeerplaatsen in orde? Hoe is het om in het centrum van Barneveld te wonen? Zijn er voldoende parkeerplaatsen en is het parkeren op de goede manier geregeld? En is het centrum van Barneveld voor fietsers wel aantrekkelijk?"

De gemeente Barneveld en de BMV roepen inwoners en belanghebbenden op om mee te denken en te praten, zodat aan de hand van het debat met Centrum Ontwikkeling Barneveld (COB) een plan van aanpak opgesteld kan worden. 

Programma

19.15-19.30 uur: Ontvangst
19.30-19.40 uur: Welkom
19.45-20.45 uur: Debatronde 1 Beleving & Voorzieningen
20.45-21.00 uur: Pauze
21.00-22.00 uur: Debatronde 2 Mobiliteit (Bereikbaarheid & Parkeren)
22.00-23.00 uur: Informeel samenzijn