Al sinds de nieuwbouw in 1999 is het een blikvanger: de stalen constructie op het dak van Leertouwer BV, die het gewicht draagt van 400 vierkante meter zonnepanelen. De schilders van R. van de Beek gingen twee weken lang de hoogte in en brachten een nieuwe verflaag aan op het gevaarte.

Het is een van de weinige materialen in het gebouw die met regelmaat een verfbeurt nodig heeft, vertelt directeur René van der Boon. Want de kozijnen en deuren in het gebouw zijn vrijwel onderhoudsvrij. Het past in het duurzame én innovatieve karakter van de Barneveldse onderneming: er zijn volop duurzame technieken geïntegreerd in het gebouw, en nieuwe technologie waaronder uitgebreide multimediale smartboards, observatiemogelijkheden en ICT-netwerken.

Met een milieuvriendelijke verf met een lange levensduur is ook voor het onderhoud van de stalen constructie gekozen voor een duurzame aanpak, vertelt Van der Boon. Daarbij vaart hij blind op de deskundigheid van R. van de Beek Schildersbedrijf. “De relatie tussen onze ondernemingen bestaat al decennialang. Ook dat past bij het karakter van Leertouwer; we switchen niet van de een naar de ander. Zijn trouw aan onze leveranciers. Natuurlijk moet je elkaar scherp houden - het werk dat gedaan wordt of het product dat wordt geleverd moet goed zijn - maar het altijd onze intentie om te investeren in langdurige relaties.”

Vanuit zijn werkruimte had Van der Boon af en toe zicht op de schilders van R. van de Beek, die met behulp van een hoogwerker aan het werk waren. “Ze hadden zichtbaar liefde voor hun vak. Sprongen voorzichtig om met ons dak. En waren correct en beleefd. Zaken die voor mij allemaal meespelen in een succesvolle samenwerking. Rationeel weet je dat er een laag verf op een stuk staal moet komen. Maar ook de emotionele beleving, dat een schilder met zorg en aandacht zijn werk doet in jouw pand, speelt voor mij een belangrijke rol.”

Als professionele schilder heeft R.van de Beek Schilders veel ervaring met zakelijk schilderwerk. Veel ondernemers maken gebruik van een zakelijk onderhoudsplan, dat garandeert dat een pand er altijd verzorgd bij staat. De werkzaamheden variëren van reinigen, schilderen, dakgoten schoonmaken, onderhoud van ramen en kozijnen tot het voorkomen van houtrot; kortom, het hele pakket.

Abonnement
De ondernemer geeft tijdens een inventarisatie aan wat prioriteit heeft. R.van de Beek Schilders maakt vervolgens een zo gedetailleerd mogelijk voorstel. “Het mooie van dit concept is dat je niet voor verrassingen komt te staan”, legt mede-eigenaar Rudy van de Beek uit. “Er zijn bovendien allerlei manieren van betaling mogelijk. Per maand, per jaar of hoe je het maar wilt. En natuurlijk is een abonnement probleemloos op te zeggen. We noemen het niet voor niets geen contract maar een abonnement.’’

Bij de uitvoering van het schilderwerk wordt de planning zorgvuldig afgestemd op de bedrijfsactiviteiten. “We kunnen de werkzaamheden zelfs helemaal of gedeeltelijk na sluitingstijd uitvoeren, zodat alle ruimten beschikbaar blijven.’’

www.beekschilders.nl