BARNEVELD - Een goed ondernemersklimaat ontstaat niet vanzelf. Daar wordt iedere dag keihard aan gewerkt en dat loont: de gemeente Barneveld is namelijk opnieuw verkozen tot mkb-vriendelijkste van Gelderland.

De tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt en dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Er werd onder meer gekeken naar het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de lokale lasten. Wat dat betreft doet Barneveld het onverminderd goed. De digitale en telefonische bereikbaarheid springt eruit als positief punt van dienstverlening. Ook de deskundigheid en snelheid van betalen zijn dik in orde in Barneveld, vinden lokale ondernemers. Zij krijgen vanuit de gemeente voldoende steun om te kunnen groeien. 

Businessversneller
Ook Rabobank Gelderse Vallei zet zich actief in voor de groei binnen het mkb. Onder meer door (financiële) branche-informatie te delen en een programma zoals de mkb-businessversneller aan te bieden, vertelt Manager Bedrijven Jos Goor. “In verschillende masterclasses leren ondernemers hun strategie te bepalen op basis van trends en ontwikkelingen in de markt. Ze krijgen inzicht in onze branche-informatie en kunnen vrijblijvend gebruikmaken van het netwerk. Een mooie kans om een onderneming te laten groeien.” ?

www.rabobank.nl/gelderse-vallei