BARNEVELD - Als je wortels zoals bij de broers Herman en Dick van Rhee in Uddel liggen, ligt het voor de hand dat je bij de lokale voetbalclub betrokken bent. Maar ook SDVB kan al bijna twee decennia lang rekenen op de sympathie van Rhetap Slapen & Wonen.

Langs de lijn van de grasmat in Barneveld is een tien meter lang spandoek te vinden waarop de naam van de onderneming prijkt waar hun ouders Dirk en Gerrie meer dan 25 jaar geleden mee van start gingen. Rhetap Slapen & Wonen is inmiddels in handen van de broers Van Rhee en ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een twee verdiepingen tellende winkel aan de Amersfoortsestraat met 3.000 vierkante meter woonbeleving. Vorig jaar werd Rhetap Wonen & Slapen uitgebreid met Rhetap Meubels.

Voetballen in Uddel
Naast het ondernemen is er gelukkig ook tijd voor leuke dingen, vertelt Herman. Dick speelt niet onverdienstelijk in het eerste elftal van s.v. Prins Bernhard Uddel, en zelf voetbalt hij bij dezelfde club in een gezellig 35+ team als (linksbenige) back. Dick heeft zelfs nog de kans gehad bij SDVB te spelen, vertelt Herman. “Jaren geleden speelde hij bij Nunspeet en werd hij gevraagd voor het eerste van SDVB. Helaas had hij daar te weinig tijd en ruimte voor, maar het zegt wel iets over zijn voetbalkwaliteiten.”

Gevraagd voor het eerste
Vader Dirk was al vroeg in zijn carrière lid van de businessclub van SDVB. In zijn eerste jaren bij Rhetap is ook Herman regelmatig bij businessclubactiviteiten aanwezig geweest. “Maar naast ons werk hier in Barneveld hebben we allebei een druk privéleven in Uddel. Natuurlijk sponsoren we ook daar de voetbalclub en steken onze tijd en energie in allerlei activiteiten die ons dorp aangaan. Je zult ons daarom zelden zien bij SDVB, maar dat wil niet zeggen dat we ons niet betrokken voelen. We werken in dit dorp, kennen veel klanten die hier wonen en voelen ons als Uddelnaren helemaal thuis in Barneveld.”

www.rhetap.nl