Sfeer en beleving. Dat is wat een goede cateraar onderscheidt. Want lekker koken, dat doen ze allemaal. Dus werden de gasten op de BIK-nieuwjaarsreceptie geheel in stijl met het twenties-thema ontvangen door flappergirls en jongens in Peaky Blinders-outfit met gigantische champagneflessen op de schouder.

Het is alle hens aan dek bij Catering met Passie. Niet één maar drie grote evenementen staan deze week op de agenda. Zo kan het dat er aan de ene kant van de keuken voorbereidingen worden getroffen voor een intiem zakelijk diner en aan de andere kant lunchbroodjes en andere lekkernijen voor ruim duizend beursbezoekers. De drukte en gecontroleerde chaos die daarbij komt kijken; ondernemer Rick Rijssemus houdt ervan.

Voet aan de grond
Sinds de start van zijn bedrijf Catering met Passie, zes jaar geleden, heeft Rijssemus voor zichzelf de lat hoog gelegd. Vernieuwende concepten, grote partijen, kwalitatief hoogwaardige catering - in de begin jaren in nauwe samenwerking met De Oranjerie - maar hij kreeg het ook voor elkaar om een trouwe klantenkring aan zich te binden. Het bedrijf groeit zo hard dat hij inmiddels een eigen professionele keuken heeft aan de Bellstraat in Barneveld. Vanuit hier verzorgt het bedrijf catering op maat voor zakelijke partijen – van kleinschalig ontbijt tot complete bedrijfsfeesten en congressen – maar ook bruiloften en andere particuliere opdrachten.

Daarbij denkt de Barnevelder graag groot. Want als je anno 2019 als cateraar voet aan de grond wilt krijgen tussen de grote jongens, dan moet je je onderscheiden. “Dat doen we door het creëren van een beleving. Het live dichtschroeien van vlees- en visgerechten met een grote gasbrander of het serveren van mousse uit een look-a-like kitspuit, een gimmick speciaal ontwikkeld voor een loodgietersbedrijf. Het kan zo uitgebreid, maar uiteraard ook zo sober als de klant het hebben wil. Belangrijk voor ons is dat de catering perfect opgaat in het evenement van de opdrachtgever. Zo was onze bediening op de BIK-receptie volledig uitgedost in jarentwintigsfeer. Het is hún feestje. Als de gasten thuis enthousiast vertellen over wat ze hebben gezien en geproefd, dan hebben we het goed gedaan.”

Ciaobatta
Waar veel bedrijven klein beginnen en de werkzaamheden langzaam uitbreiden, is bij Catering met Passie het omgekeerde aan de hand. “Veel mensen kennen ons van de grote zakelijke events, maar de komende tijd willen we daarnaast focussen op kleinschaliger werk met creatieve buffetten. Daarnaast zijn we Ciaobatta gestart. Een lunchbezorgconcept, waarbij bedrijven en particulieren lekkere, biologische broodjes kunnen bestellen. Dagelijks vers bereid met lokale producten. Aangevuld met salades en zoetigheid van Oma Maluku is het een gezond, maar vooral ook lekker alternatief voor de pizza en patat die bij bedrijven richting het einde van de week vaak besteld worden. Naast de reguliere lunchkaart hebben we twee zakelijke arrangementen, waaronder een proeverij van onze producten. Ideaal voor een vergadering of teamlunch.”

Het concept is een stap vooruit in de professionalisering van Catering met Passie. Want wat ooit begon op een zolderkamertje is inmiddels een bloeiend bedrijf geworden. Rijssemus zag het afgelopen jaar het aantal opdrachten zelfs verdubbelen. “Fantastisch natuurlijk, maar ook een reden om goed te kijken naar de efficiency in het bedrijf. Waar ik voorheen veelal werkte met een ambulant team, heb ik inmiddels verschillende collega's aangenomen. Ook hebben we de logistiek nu lekker op de rit, waardoor we Ciaobatta konden uitrollen. En heb ik weer tijd om me te richten op het uitwerken van nieuwe creatieve ideeën om onze opdrachtgevers te verrassen.”

www.cateringmetpassie.nl
www.ciaobatta.nl