In Kootwijkerbroek zijn er talloze zaken die om de aandacht vragen. Wegen, bedrijventerreinen, voorzieningen...  Ze zijn allemaal nodig om ons dorp prettig leefbaar te houden.

Daarom zijn we ook zo blij met een groeiend aantal Kootwijkerbroekers dat bereid is daar hun steentje aan bij te dragen. Ondernemers Vereniging Kootwijkerbroek mocht in het afgelopen jaar maar liefst zestien nieuwe leden verwelkomen. Met elk lid dat erbij komt, staan we weer sterker. Het bestuur van de OVK weet zich daardoor gesteund en aangemoedigd.

Gelukkig hoeven we het als OVK niet alleen te doen. Werken en wonen zijn immers nauw met elkaar verbonden. Als je je hardmaakt voor bijvoorbeeld de uitgifte van kavels voor de vestiging van bedrijven, moet je ook nadenken over hoe bereikbaar deze bedrijven zijn en wat de gevolgen van uitbreiding zijn voor bijvoorbeeld fietsers, voetgangers en autoverkeer.

Daarom zijn we ook blij met de vele samenwerkingen die er zijn in ons dorp. Bijvoorbeeld met Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek. Er zijn tal van onderwerpen die niet alleen voor ondernemers van belang zijn, maar voor het hele dorp. Namens het bestuur van de OVK wil ik daar dan ook graag mijn dankbaarheid voor uitspreken. Samen staan we sterk en samen zorgen we ervoor dat het fijn wonen en werken is in ons mooie Kootwijkerbroek.

Het bestuur van de OVK behartigt de belangen van de leden en doet alles wat ze kan om dat zo goed mogelijk te doen. Tegelijkertijd kunnen we dat niet doen zonder dat we de juiste input krijgen van onze leden. Op de onlangs gehouden ledenvergadering kregen we weer mooie input aangereikt, maar we moedigen u ook aan om onderwerpen te blijven aandragen. Ziet u dingen in uw omgeving die beter kunnen? Zaken die het woon- en werkplezier in het dorp kunnen vergroten? Schroom dan niet om aan de bel te trekken.

Hierbij dus de oproep om vooral met ons mee te blijven denken. Over zaken die ons nú raken, maar ook over zaken die op de lange termijn van belang zijn. Niet dat er altijd meteen geschakeld kan worden – zaken gaan soms langzaam en er is soms een lange adem voor nodig – maar als we ze niet roepen, weet je zeker dat er niks gebeurt. 

Henk van Ee, voorzitter OVK

www.ovkwb.nl