BARNEVELD - Nu Nederland massaal aan de warmtepomp gaat, schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Reden te meer dus om je als installateur nadrukkelijk te onderscheiden. Patrick Schimmel van Schimmel Techniek verstaat die kunst. Het gevolg: een verwachte verdrievoudiging van de omzet.

De verhuizing in maart van De Valk naar De Briellaerd (in het voormalige pand van Thuis in Staal) is een even logische als noodzakelijk stap, vertelt Patrick. Het nieuwe onderkomen biedt voldoende werk- en leefruimte aan het snelgroeiende team én aan een volwaardig en ruim opgezet Experience Center.

Experience Center
Dat Experience Center is een belangrijke pijler onder het succes van Schimmel Techniek, geeft Patrick aan. “We merken dat mensen veel vragen hebben over de warmtepomp. Hier laten we klanten op een laagdrempelige manier kennis maken met de pomp en kunnen ze zien en horen hoe het werkt. Samen met de klant nemen we alles door aan de hand van tekeningen van de woning of het bedrijfsgebouw: de grootte, de wensen op het gebied van verwarmen en koelen, ventilatie, vloerverwarming; alle facetten. Gewoon in simpele Jip en Janneke-taal, begrijpelijk voor iedereen. En dan komen ze er achter dat er vaak helemaal geen grote verbouwing nodig is, dat we in de meeste gevallen gewoon gebruikmaken van de bestaande leidingen en vloerverwarming en dat ze met een warmtepomp gaan genieten van een constant verwarmd of gekoeld huis.”

In een tijd waarin duurzaam bouwen en wonen de standaard is geworden (in 2019 werden in Nederland bijna 45 duizend bodemgebonden en lucht/water-warmtepompen verkocht), beweegt Schimmel Techniek zich in een onstuimig groeiende markt. Des te meer reden voor een optimale bedrijfsvoering. Bij Schimmel Techniek doen ze dat graag net een beetje anders dan anderen, geeft Patrick aan. Dat begint al op de werkvloer. “We hebben een jong team, gaan gelijkwaardig met elkaar om en zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. We investeren veel in technische kennis en in een uitdagende werkomgeving.”

Samenwerking
Bovendien worden de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden en wordt er actief ingezet op duurzame samenwerking met lokale bouwbedrijven, aannemers en zzp’ers. De ambitie voor de komende vijf jaar heeft Patrick alvast als stip aan de horizon getekend: de meest duurzame installateur van Nederland worden. “Elektrisch rijden, een duurzaam pand, het zijn allemaal sleutels om de klimaatproblemen het hoofd te bieden en concreet iets bij te dragen aan een beter milieu. En als je nagaat dat we in drie jaar van eenmansbedrijf zijn uitgegroeid naar een onderneming waar zes BV’s onder hangen, vinden we dit helemaal geen onrealistisch toekomstbeeld.”

www.schimmeltechniek.nl