Van Manen Haarden en Kachels is al vele jaren een toonaangevende sfeermaker, vertelt manager verbeterprojecten Erik Muller. “In de afgelopen zeven jaar zijn we door de crisis heen gegroeid. Dat is gelukt doordat we een sterke naam hebben opgebouwd. Men komt hier voor kwaliteit. Niet alleen in het eindproduct, maar in het hele traject van verkoop tot montage. Dat past bij de huidige trend waarbij men niet meer een losse haard of kachel koopt, maar een totaaloplossing voor het interieur; complete meubels met kasten, plateaus en een inbouwhaard.”

Voldoende draagkracht
Op de oude locatie aan de Voltastraat kon Van Manen al deze producten en bouwmaterialen steeds minder goed kwijt. “Toen kwam dit nieuwe pand voorbij. We wisten natuurlijk dat we daar nieuwe magazijnstellingen moesten hebben, maar een tweede vorkheftruck stond ook hoog op het lijstje. Itolang kon beide voor ons regelen. Naast een goede prijs zochten we naar stellingen met voldoende draagkracht. Erik-Jan van Beek van Itolang adviseerde de Rosss-palletstellingen die zo'n 2.000 kg per liggerpaar aankunnen en hij dacht mee over de meest efficiënte indeling van het magazijn. Naast de stellingen leverde Itolang een gebruikte Still-vorkheftruck die 1.800 kg aankan.”
Muller: “We zijn natuurlijk geen distributiecentrum, dus leveranciers waar we een stelling-offerte opvroegen namen ons niet altijd serieus. Itolang pakte het niet alleen goed op, maar communiceerde ook correct én snel. Bovendien zitten ze in de buurt. Mocht er onderhoud nodig zijn aan de vorkheftruck, dan kunnen ze zo even langs schieten. Dat is een prettig idee.” Het was een prettige samenwerking, blikt Muller terug. “Tijdens een cursusavond voor de monteurs die we organiseerden is Erik-Jan van Beek zelfs nog even een korte vorkheftruck-workshop komen geven. Een stukje service en je ziet het enthousiasme over hun product.”

www.itolang.nl

Erik Muller van Van Manen Haarden en Kachels.