BARNEVELD - De Barneveldse ondernemer Daan Gundelach opent op 13 juli een showroom voor terrazzo, beton en stalen deuren aan de Schoutenstraat 6a in Barneveld. Gundelach verkocht zijn bedrijf en gaat verder met een nieuwe onderneming: Schaffelaar Compagnie Barneveld.

Gundelach was bijna twintig jaar actief met zijn tegelzetbedrijf, maar dat deed hij recent van de hand. “Soms is het tijd om het roer om te gooien en je hart te volgen”, aldus een enthousiaste Gundelach. “Ik ben een creatieveling die houdt van mooie interieurs en van dingen die het leven mooier maken. Terrazzo, beton en staal zijn materialen die je kantoor, winkel of restaurant een fantastische upgrade kunnen geven. Ik ben mijn leven lang al bezig met het creatief ontwerpen en ontwikkelen van mooie binnen- en buitenruimtes. Deze stap is een droom die uitkomt.”

Terrazzo in opkomst
Terrazzo is enorm in opkomst, vertelt de Gundelach die in 2007 de titel  Ondernemer van het jaar op zijn naam schreef tijdens het Barneveldse Business Evenement.  “Terrazzo wordt vandaag de dag veel toegepast in moderne of klassieke en zakelijke interieurs, maar ook in hotels, woonhuizen, restaurants en cafés. Met name in balies, bars, tuintafels en werkbladen.” Het materiaal wordt gemaakt uit gebroken marmer- of kalksteenkorrels die gebonden worden met cement. “Door dat materiaal te slijpen en te polijsten krijg je geweldig mooie werkbladen voor de de keuken, de buitenkeuken, voor je bar of balie.”

Betonnen (werk)bladen liggen in het verlengde van terrazzo, legt Gundelach uit. “Het verschil zit daarin dat beton wordt gemaakt van kiezels, grind en cement. Het geeft een robuustere uitstraling en is ook weer toe te passen in tal van interieurs.  De combinatie met onze stalen deuren maakt het wat mij betreft helemaal af. Een stalen deur is ook zo'n element dat dient als een kers op de taart van een interieur. Je kunt Schaffelaar Compagnie dus ook gerust een leverancier van eyecatchers noemen.”

De showroom aan de Schoutenstraat 6a was in de afgelopen jaren in gebruik door Wullie Hent, een winkel in tweedehands spullen. Gundelach: “Het pand heeft in de afgelopen periode een flinke metamorfose ondergaan. We hebben er stellingen in aangebracht waarin we maar liefst vierentwintig verschillende modellen stalen deuren laten zien. Ze variëren in indeling en openingsmechanisme (schuifdeuren, taatsdeuren en scharnierdeuren), maar we hebben ook een geweldige variëteit in kleur. Stalen deuren zijn lang niet meer altijd zwart. Je kunt ook een geweldig effect bereiken door groene, witte of bronskleurige stalen deuren toe te passen.”

100+ soorten
Naast de deuren is er in de showroom aan de Schoutenstraat een wand ingericht met meer dan honderd verschillende stalen van terrazzo en beton. “Het leuke van dit materiaal is dat het ambachtelijk en handgemaakt is. Dat betekent ook dat klanten helemaal zelf kunnen bepalen welke kleuren en tinten er gebruikt worden. Zowel de kleur van het cement waarmee de marmerkorrels gebonden worden als de korrels zelf kunnen variëren. Met als gevolg dat de klant oneindig veel mogelijkheden heeft. We laten dat zien in onze showroom.”

Achter het pand aan de Schoutenstraat wordt in de loop van het jaar een showtuin ingericht met verschillende buitentoepassingen van terrazzo, staal en beton. “Met een combinatie van deze materialen kan je bijvoorbeeld geweldige buitenkeukens creëren, maar ook haarden, barbecues en pizza-ovens.”

Partnerschap
Daan Gundelach zocht bij de oprichting van zijn nieuwe bedrijf naar een partner en vond die in Bert Hiemstra, eigenaar van Hiemstra Media. “Je kunt al je marketingactiviteiten inkopen, maar ik heb er voor gekozen om een partnerschap aan te gaan waarin we samen  ondernemen. We hebben er ontzettend veel zin in om deze markt te gaan bedienen. Bert Hiemstra is net als ik een levensgenieter. We houden van dingen die het leven mooier maken en dat is eigenlijk precies wat we met Schaffelaar Compagnie Barneveld willen doen, beleving verkopen.''

 www.schaffelaarcompagnie.nl