BARNEVELD - Het comité Smaak & Sfeerdagen heeft de aftrap gegeven voor een tweedaags straatfestival op vrijdag 3 en zaterdag 4 september in Barneveld.

Bij Restaurant BAS werden spijkers met koppen geslagen over het gevarieerde programma dat tijdens het evenement wordt gepresenteerd. ''Uiteraard zijn er nog onzekerheden", zo licht Gert Ansink toe, die de kar trekt van het comité. ''Maar we zijn positief gestemd. Je mag ervan uitgaan dat de corona-maatregelen in de komende maanden steeds verder zullen versoepeld. Daarom durven we het aan om nu de aftrap te geven.''
 
Het comité bestaat uit Gert Ansink, Mark Dokter, Lyanne van den Berg, Marti Jansen en Bert Hiemstra die op hun beurt weer een deel van de verantwoordelijkheid voor het evenement hebben. De Smaak & Sfeerdagen voorzien in een programma-aanbod voor jong en oud. Ansink: ''De naam zegt het al: dit feest draait om smaak en sfeer en dat zijn elementen waar we in Barneveld goed in zijn."
 
De Smaak en Sfeerdagen zijn bedoeld om Barneveld weer op de kaart te zetten na een periode die voor iedereen lastig is geweest. ''Een leuke publiekstrekker is het Gelders Kampioenschap Pannenkoeken bakken",  vertelt Ansink. ''Daarnaast nodigen we diverse leuke foodtrucks uit en zullen de horecabedrijven de rode loper uitleggen voor het publiek. We hebben al tal van leuke partijen enthousiast gevonden om van zich te laten horen op het gebied van kunst, muziek, cultuur en lekker eten. Er is een oldtimershow, een brandweershow, een kidsplein en dat aanbod zal in de komende maanden nog verder uitgebreid worden."

Mochten er bedrijven of particulieren zijn die een bijdrage hebben voor het evenement of ideeën willen aandragen, dan zijn die van harte welkom zich te melden via ga@creatie-organisatie.nl.

www.smaakensfeerdagen.nl