BARNEVELD – Van Ginkel Rental & Sales heeft het dealerschap van hoogwerkerfabrikant LGMG Europe weten te bemachtigen. Van Ginkel is daarmee het tweede Nederlandse verkooppunt van LGMG. Hiermee breidt de Barneveldse handelaar en verhuurder van hoogwerkers, verreikers, vorkheftrucks en mobiele kranen zijn gamma nog verder uit.

Het is druk bij Van Ginkel Rental & Sales. Ondanks dat de bouwvak voor de deur staat, lopen klanten in en uit. “Wij staan nooit stil. Of iemand nu om 6.00 uur een hoogwerker wil ophalen voor een bouwproject of juist in de weekenden of avonden een klus moet klaren, we zijn zes dagen per week vrijwel continu geopend. Het is zelfs mogelijk om via WhatsApp materieel te bestellen. Via beeldbellen of foto’s kunnen we snel een inschatting maken van het benodigd materieel en deze uitleveren”, vertelt Elbertjan van Ginkel.

Samen met zijn broer Janwillem wist Van Ginkel de afgelopen zestien jaar het familiebedrijf uit te bouwen tot een speler van formaat op het gebied van kranen, heftrucks en hoogwerkers. “In de loop der jaren zijn we het complete pakket gaan aanbieden: verhuur, verkoop, onderhoud en zelfs lease. Hiermee bedienen we tal van sectoren; van bouw en constructie tot natuurbeheer en petrochemie.”

Gerenommeerde merken

Van Ginkel Rental & Sales biedt bedrijven en particulieren een groot aanbod aan machines van diverse gerenommeerde merken. Recent zijn daar de hoogwerkers van LGMG Europe aan toegevoegd. Een mooie stap voor het bedrijf, aldus Janwillem van Ginkel. “Hiermee is ons aanbod nog uitgebreider geworden. LGMG is een perfecte uitbreiding van ons wagenpark. De fabrikant biedt een kwalitatief hoogstaande en betrouwbare machinelijn tegen een concurrerende prijsstelling. Precies wat onze klanten zoeken.”

Sinds Van Ginkel Rental & Sales in 2004 van start ging, richtten de broers zich op snelheid en service. Elbertjan: “Dat realiseren we onder meer door onze eigen werkplaats waar onze eigen onderhouds- en reparatiespecialisten het onderhoud aan machines verzorgen. Zelfs het bestickeren en spuiten van de machines is een mogelijkheid. Daarnaast hebben we ook een (spoed)reparatieservice op locatie.

Slimme logistiek

Van Ginkel beschikt niet alleen over een ruim assortiment van hoogwerkers, verreikers en kranen. Ook de logistiek hiervan heeft het bedrijf volledig in eigen beheer. “In 2015 zijn we verhuisd van Scherpenzeel naar onze huidige locatie aan het Nijverheidsplein in Barneveld. Dit vanwege de centrale ligging van Harselaar, vanwaaruit we onze machines op elke locatie in Nederland maar ook daarbuiten kunnen leveren”, vertelt Janwillem. “Wij hebben eigen chauffeurs in dienst die de machines door en door kennen en in staat zijn om ter plaatse een bedieningsinstructie te geven. En door ons geavanceerde planningssysteem in combinatie met een gedetailleerde werkomschrijving – kunnen we de klant helpen om de opdracht zo snel en economisch mogelijk uit te voeren.”

www.vanginkelbv.nl