BARNEVELD - De krapte op de arbeidsmarkt in Barneveld en omstreken loopt op. In juli telde het UWV ruim 3100 openstaande vacatures in de regio FoodValley. 

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Bedrijven zoeken vooral magazijnmedewerkers, productiemedewekers en onderhoudsmonteurs. Ook zijn er in de regio veel banen voor binnendienstmedewerkers, operators en vrachtwagenchauffeurs.
Ook het CBS constateert dat veel bedrijven moeilijk aan personeel komen. Deze zomer telde het statistiekbureau een recordaantal vacatures: 251.000 in heel Nederland. Dat zijn er meer dan tijdens de vorige piek. Die was eind 2007. Ter vergelijking: in 2013 stonden er slechts 91.000 vacatures open. Ook de werkeloosheid nam af in het tweede kwartaal van dit jaar. Het aantal werkelozen daalde met 14.000 naar 354.000. Tegenover elke openstaande vacature staan er nu gemiddeld 1,4 werklozen. Daarmee nadert de spanning op de arbeidsmarkt ook een recordhoogte. De arbeidsmarkt is nu drie kwartalen gespannen.