BARNEVELD – Maar liefst 168 lokale en regionale bedrijven steunden de 38e editie van Ballonfiësta Barneveld. Daarmee kende het ballonevenement ook in zakelijk opzicht een succesvolle comeback.

In 2019 stokte de sponsorthermometer van Ballonfiësta Barneveld nog op 150 sponsoren. Na twee coronajaren was het even spannend of de organisatie ook nu weer op massale steun van het lokale bedrijfsleven kon rekenen. Dat bleek dus het geval. Tijdens deze editie konden op alle vier de avonden ballonnen opstijgen vanaf de Koewei, al was het op twee avonden spannend. De laatste zaterdag van het evenement vond daarentegen plaats onder prachtige weersomstandigheden en trok duizenden bezoekers naar landgoed De Schaffelaar.

Tijdens deze slotavond werd Richard van der Zande (De Elstar Catering) in het zonnetje gezet. Hij is 35 jaar ondernemer en ook al jarenlang betrokken bij de Ballonfiësta Barneveld, waar hij met zijn bedrijf niet alleen de catering verzorgt maar ook als bestuurslid achter de schermen intensief betrokken is bij de organisatie van het evenement.

Het is nog niet bekend wat de opbrengst van het Barneveldse ballonfestival is. Dat wordt later nog bekend gemaakt. De opbrengst van het evenement wordt jaarlijks uitgekeerd aan diverse lokale goede doelen.