KOOTWIJKERBROEK – In de gemeente Barneveld én wijde omgeving zijn er tientallen woningen, dakkapellen, bedrijfshallen en andere bouwprojecten die hun oorsprong vonden op de tekentafel van PTA Midden Nederland in Kootwijkerbroek, waar eigenaar Jaap van den Brink samen met zijn team met veel plezier bouwt aan een groeiend portfolio.

Een distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Apeldoorn. Een vrijstaande woning in een villawijk in Barneveld. Een woonboerderij in het buitengebied van Kootwijkerbroek. Een appartementencomplex in Voorthuizen. Het scherm aan de wand van de kantoorruimte van PTA Midden Nederland toont het ene na het andere gerealiseerde project waarvoor het Kootwijkerbroekse bouwkundig teken- en adviesbureau werd ingeschakeld.

Gespecialiseerd in bouwkundige ontwerpen en technisch tekenwerk, biedt zijn bureau diensten aan voor zowel het midden- en kleinbedrijf als de particuliere sector. Reclame maken voor zichzelf? Dat doen ze zelf misschien te weinig, vertelt Jaap lachend, maar wordt door de klanten van PTA Midden Nederland gelukkig volop gedaan. En ja, natuurlijk is hij trots op de ontwerpen die ze maken voor hun opdrachtgevers.  “Het is elke keer weer een leuke uitdaging om betrokken te zijn bij zo’n belangrijke periode in het leven van onze opdrachtgevers. Van het eerste idee tot de volledige uitwerking van de plannen.”

Geen poeha
Het team van Jaap navigeert klanten door het vaak complexe landschap van bouw- en omgevingsvergunningen. Bovendien beschikt PTA Midden Nederland over een schat aan technische kennis over bouwmaterialen, constructiemethoden en de laatste bouwtechnologieën. Wat klanten bovendien waarderen in hun werkwijze? “Ik denk onze laagdrempelige manier van contact. We zijn geen bureau waar met dure termen en hoogdravende woorden wordt gesmeten. Of waar een ontwerp met veel poeha wordt gepresenteerd. We gaan gewoon samen zitten met de klant en nemen op een ontspannen manier de tijd om de wensen te inventariseren aan de hand van bijvoorbeeld zelfgemaakte schetsen en inspiratiebeelden die ze laten zien. Vervolgens sleutelen we net zo lang aan een tekening tot het ontwerp naar tevredenheid is. Wat we ook veel terughoren, is dat we lekker flexibel en goed bereikbaar zijn én makkelijk communiceren. Dat zijn zaken die belangrijk zijn in een periode die voor onze opdrachtgevers hectisch en spannend is.”

www.ptamiddennederland.nl