BARNEVELD - The Carcleaner, het jonge autopoetsbedrijf van Jan Willem Viets, maakt een gestage groei door. 'We zijn op de goede weg,'' aldus een enthousiaste eigenaar.

The Carcleaner is specialist in het reinigen van auto's op de meest grondige manier. Waarom veel autobezitters inmiddels kozen voor deze dienst? ''Dat is waarschijnlijk de intensiteit van de schoonmaak- en poetsbeurt,'' aldus Jaap, de ervaren medewerker van het bedrijf. “Klanten weten niet wat ze zien als ze hun auto terug krijgen.''

Het geheim zit hem in de aanpak van de beschermlaag van de auto. ''Deze lak raakt door de tijd heen dusdanig verontreinigd dat een normale beurt in de wasstraat niet meer het resultaat geeft dat je graag wilt zien. Het oppervlak van de auto wordt mat en krijgt een waas van microkrasjes. Dat krijgt je niet meer mooi, zelfs niet bij een eigenhandige poetsbeurt.” The Carcleaner zorgt ervoor dat de auto echt helemaal wordt ontdaan van vuiligheid en dat het oppervlak weer goed gepolijst wordt. Vervolgens brengen ze een duurzame coating aan. Het resultaat is dat de auto zo glad wordt dat nieuw vuil er bijna niet meer aan hecht. Dat maakt het voor lange tijd veel makkelijker om de auto weer goed te wassen. Als je die coating vervolgens goed laat bijhouden, blijft de lak eronder tot in lengte van jaren beschermd.

Interieur
Bij The Carcleaner worden naast de buitenkant ook het interieur en de motorruimte van de auto grondig aangepakt. Daarnaast kunnen kleine lakschades worden gerepareerd, worden de koplampen weer helder gemaakt, de wielen en ruiten gecoat en minideukjes weggewerkt zonder te hoeven spuiten. ''Onze kracht is dat we daarin heel ver gaan,'' aldus Viets.

Er zijn ook klanten van The Carcleaner die geen omkijken meer willen hebben naar het netjes houden van hun auto en een abonnement, inclusief regelmatig wassen, afsluiten. Dan weet je zeker dat je auto er altijd tip top bij rijdt.  ''De kosten spreken we af nadat de auto door ons is geïnspecteerd. De prijs is afhankelijk van de staat waarin een auto zich bevindt. Als er eenmaal een prijs is afgesproken, komen er ook geen verrassingen meer.''

ww.the-carcleaner.nl