Hij houdt van lekker eten, veel beleving en doet dingen graag nét even iets anders. Rick Rijssemus van Catering met Passie combineert creativiteit met een vleugje eigenwijsheid. Dat merk je in zijn eten en zo kwam hij ook het eerste corona-jaar door, met veel goede ideeën, optimisme en een aanpakkersmentaliteit. Hij staat te springen om weer voor groepen te mogen cateren: “Op de eerste bruiloft sta ik straks echt te janken.”

Rick Rijssemus wilde van jongs af aan al ondernemen en begon met freelancen in de evenementenwereld nadat hij de hogere hotelschool had afgerond. Zeven jaar geleden begon hij Catering met Passie vanaf zijn zolderkamer, waarna hij vier jaar geleden een eigen pand petrad met een eigen keuken en chef-kok in dienst: een serieus cateringbedrijf. Rick: “Ik had in de jaren daarvoor al wat naam opgebouwd, dus dat ging meteen heel goed. Bovendien zit ons kantoor op een centrale plek in Barneveld en zijn we goed zichtbaar voor potentiële klanten.” Sinds het begin groeide Catering met Passie ieder jaar. “We zouden in 2020 echt een topjaar draaien, onze agenda stond helemaal volgepland.”

Frisse moed
Ze stonden net de bus in te laden voor een beurs toen alles dicht moest. Rick vertelt: “Alles kon zo weer de koeling in. Nu ben ik zelf nogal positief ingesteld. Ik dacht: over twee maanden kunnen we wel weer aan de slag.” Maar na een aantal weken daalde het besef in dat het allemaal toch wat langer ging duren. Rick moest een andere manier gaan vinden om geld om te zetten: “We zijn toen begonnen met borrelboxen, luxe barbecueboxen en roasts voor een Catering met Passie beleving bij je thuis. We hadden geluk dat het hartstikke lekker weer was, dus dat liep lekker.”

Na de boxen en pakketten kwam in de zomer het pop-up restaurant De Binnentuin, opgezet in samenwerking met de Werkloft en Sophias Coffee. Tegelijkertijd mocht de catering ook weer open. “Een maand lang lag ik elke zondag ziek thuis van alle uren die ik draaide.” Maar als in augustus het bezoek wordt teruggebracht naar zes en de annuleringen weer binnenstromen is Ricks positiviteit even op: “Dat kwam echt als een klap. Met mijn vriendin – die ook voor het bedrijf werkt – ben ik toen een weekend naar het strand gegaan. Bijkomen en bezinnen. En plannen voor de lange termijn bedenken. Dat gaf rust. Dus toen de horeca weer helemaal dicht ging, zijn we met frisse moed opnieuw begonnen met de borrelboxen en bedachten we nieuwe dingen, zoals een online kookworkshop voor driehonderd man.”

Klaar voor de toekomst
De afgelopen periode is Rick vooral bezig geweest met het bedrijf klaarmaken voor de toekomst. Dat betekent onder andere veel nieuwe contacten leggen. “Met evenementenbureaus, partyplanners en freelance horecamedewerkers. De markt is het afgelopen jaar veranderd en door op tijd gesprekken te voeren en afspraken te maken, kunnen we als Catering met Passie echt een kwaliteitsslag maken.”

Zodra een en ander weer kan en mag, gaan Rick en zijn team er meteen vol in. “De meeste huwelijken van vorig jaar zijn verschoven naar dit jaar, dus we hebben nog flink wat cateringklussen in de agenda staan. Dat zijn echt leuke opdrachten om te doen, dus ik kan niet wachten. En hopelijk volgen zakelijke opdrachten dan ook snel.”

Geluksmomenten
Het enthousiasme van Rick kenmerkt hem. “We vinden het gewoon heel leuk om geluksmomenten te maken voor mensen. Niets mooier dan dat het bruidspaar je na afloop in de armen vliegt omdat ze het zo geweldig vonden. En ook voor zakelijke klanten wil je het allemaal nét even specialer maken dan ze misschien verwachten. Zowel in beleving als in smaak. Ja, ook bij ons kun je bekende gerechten zoals carpaccio krijgen, maar dan wel met een dressing die je nog nergens anders hebt geproefd.”

Vieren
Tegen mensen wil Rick vooral zeggen ‘ga weer plannen maken’: “Wij zijn ontzettend flexibel en denken in mogelijkheden. En als we uiteindelijk weer iets moeten verzetten, dan verzetten we het gewoon. Maar ik denk dat iedereen er vrolijk van wordt om weer plannen te gaan maken. Om te gaan vieren wat we hadden moeten vieren of nog willen vieren. Wij staan er in ieder geval klaar voor.”

www.cateringmetpassie.nl