BARNEVELD – De wekelijkse nieuwsbrief van Barneveld Tomorrow wordt met veel interesse gelezen door de hr-specialisten van Topwind, want er is voortdurend behoefte aan nieuw, enthousiast talent dat het team komt versterken.

“Topwind heeft in de volle breedte mensen nodig. We hebben bijvoorbeeld belangstelling voor studenten of afgestudeerden met een (energie-)technische studie, maar er loopt momenteel ook een stagiair mee op onze financiële afdeling”, vertelt Johan Top, samen met Ruud Kerkhof oprichter van de Barneveldse specialist in de technologie van windturbines. “Momenteel werken er bijvoorbeeld een aantal studenten in de control room, onze meldkamer. Ze maken onderdeel uit van een team dat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat voor technische monitoring en opvolging van meldingen. Dat doen ze deels vanuit huis, en deels vanuit ons kantoor.”

Deze bijbaan is ideaal voor studenten die naast hun studie werkervaring willen opdoen en daarnaast willen bijverdienen. Maar binnen Topwind is er ruimte voor nog veel meer talent. “Er is binnen onze branche een schrijnend tekort aan mensen. Daarom zijn we blij met een platform als Barneveld Tomorrow als welkom onderdeel van onze inspanningen om nieuw talent te leren kennen. Dat varieert van stagelopers en studenten die werkervaring willen opdoen tot afgestudeerden die graag bij een uitdagende werkgever in Barneveld werken.”

Jonge mensen zijn goed voor een organisatie als Topwind, weet Johan uit ervaring. Ze komen met frisse ideeën en geven energie aan bestaande teams. Andersom is Topwind een onderneming waar jonge mensen zich kunnen ontwikkelen en waar ze te maken krijgen met uitdagende projecten. Talent is daarbij belangrijk, maar niet doorslaggevend, geeft Johan aan. “Hart, hoofd en handen. Dat is wat mij betreft de juiste volgorde van prioriteit bij het aantrekken van nieuwe mensen. Is er een klik? En is er ook voldoende talent en knowhow? Dat zijn de mensen waarnaar we op zoek zijn. Want dan komen de competenties vanzelf.”

www.barneveldtomorrow.nl