BARNEVELD - Wolleswinkel Advocaten heeft haar team uitgebreid met twee juristen. Het gaat om mr. Romy Schaap en mr. drs. Jan-Kees Karels.

Romy Schaap gaat zich als advocaat richten op juridische ondersteuning van particulieren en MKB. Jan-Kees Karels is privacyjurist en assisteert in die hoedanigheid bedrijven en organisaties om te voldoen aan de AVG, de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy en persoonsbescherming.

AVG
“We merken dat de wet bedrijven hier in de regio de nodige hoofdbrekens bezorgt en dat nog lang niet iedere onderneming voldoet aan de AVG. MKB’ers hebben vaak niet de luxe dat ze iemand in dienst hebben die hier verstand van heeft en het voor ze uitzoekt. Dus moeten ze dat zelf erbij doen en als het druk in je zaak is, schiet dat er al snel bij in. Om deze bedrijven te ontzorgen, hebben we een privacyscan ontwikkeld”, vertelt Jaap Wolleswinkel van Wolleswinkel Advocaten.

Privacyjurist
Voor 950 euro (exclusief btw) komt de privacyjurist van Wolleswinkel Advocaten bij bedrijven langs om de organisatie door te lichten. Ondernemers ontvangen niet alleen een rapport met aandachtspunten, maar ook praktische tools om de bescherming van persoonsgegevens op orde te brengen. Het gaat onder meer om een concept privacybeleid, een verwerkingsregister, een datalekregister, voorbeelden van verwerkersovereenkomsten en een voorbeeld van een privacystatement.

www.wolleswinkel.nl