BARNEVELD - Sinds hij zes jaar geleden van start ging met zijn onderneming is de orderportefeuille van Arnold Hofland goed gevuld geweest. Met aandacht en ambachtelijke vaardigheden realiseert hij houten tuinhuizen, veranda’s en meubels op maat.

De groeiende klantenkring van Hofland Houtbewerking bevindt zich voornamelijk binnen de gemeentegrenzen van Barneveld. Daar hoeft hij eigenlijk niet al te grote moeite voor te doen, geeft Arnold aan, want zijn klanten fungeren min of meer als ambassadeurs. Zijn kracht? Die zit hem in zijn adviserende rol, zijn ‘net-even-anders’-ideeën, gebruik van mooie materialen en oog voor detail. Ook zakelijke klanten weten Hofland Houtbewerking te vinden. Zo is hij momenteel bezig met de inrichting van een opbergkast in een Barneveldse sportschool en hielp hij recent een cateraar met het ontwerpen en realiseren van uitklapbare
houten tafels.

Een onbekende op de velden van Barneveld is hij ook allerminst. Als geboren Barnevelder bracht Arnold vanaf zijn zevende jaar vele uren door op het voetbalveld, en nog steeds speelt hij als aanvaller met grote regelmaat een wedstrijd met het vijfde. Op zaterdag staat hij regelmatig aan de lijn om zijn zoontje aan te moedigen, en ook buiten de lijnen vindt hij al jarenlang zijn weg op de velden van SDVB: als vrijwillige ‘klusjesman’ wordt hij regelmatig ingevlogen voor onderhoudswerk en ook aan de nieuwe kantine heeft hij zijn steentje bijgedragen. In het verlengde daarvan is zijn sponsorschap niet meer dan logisch, vindt hij. “Ik loop hier al zolang rond. En ik ben er trots op dat mijn naam nu bij de ingang hangt!”

www.hoflandhoutbewerking.nl