BARNEVELD - Werknemers en bezoekers van bedrijventerrein Harselaar moeten de komende twee jaar omrijden in verband met de aanleg van de Harselaartunnel. Op maandag 2 januari 2017 sloten wethouders Gerard van den Hengel en Hans van Daalen samen de spoorwegovergang op de Baron van Nagellstraat definitief voor autoverkeer. 

Auto's en vrachtwagens moeten tot en met eind 2018 omrijden via de Nijkerkerweg of de Wesselseweg en de nieuwe verbindingsweg bij industrieterrein Harselaar-Zuid. ,,We verwachten dat het verkeer in de eerste weken na de afsluiting zijn weg nog zal moeten zoeken. Dat kan met name in de spitsen hinder tot gegevolg hebben. Die hinder kan bestaan uit langere wachttijden voor automobilisten bij kruispunten en rotondes en langere wachttijden voor voetgangers en fietsers om een rijbaan over te steken", meldt de gemeente Barneveld in een nieuwsbrief waarin het vraagt om begriep voor de verkeershinder. 

De spoortunnel moet de verkeersveiligheid en de doorstroming op Harselaar vergroten. Met de bouw is 25 miljoen euro gemoeid. De eerste fase van de werkzaamheden bestaan uit de voorbereiding van de bouw. Het gaat onder meer om het verleggen van rioleringen en het reconstrueren van diverse kruisingen in de omgeving van de nieuwe tunnel. Dit werk wordt uitgevoerd door Bam Infra B.V. De bouw van de tunnel zel start in het najaar van 2017. Binnenkort wordt bekend welke aannemer deze klus op zich gaat nemen. Meer informatie over de nieuwe spoortunnel is te vinden op de projectwebsite www.harselaartunnel.nl.

(Foto: Gemeente Barneveld)