BARNEVELD - De Giordano Groep, een Italiaanse producent van pluimvee-equipment, heeft een meerderheidsbelang genomen in Twinpack Special Products. Het Barneveldse bedrijf gaat per september verder onder de naam GI-OVO.

Dat bevestigt Jacco Wagelaar, algemeen directeur en mede-aandeelhouder van het Barneveldse bedrijf. Twinpack Special Products blijft actief vanaf bedrijventerrein De Briellaerd in Barneveld. Ook alle zes medewerkers van het Barneveldse bedrijf blijven in dienst.
Giordano is een Italiaans familiebedrijf. De onderneming is gevestigd in het noord-westen van Italië en legt zich al ruim vijftig jaar toe op de productie van met name plastic pluimvee-equipment. Het gaat bijvoorbeeld om drink- en voersystemen, transportkratten en stalmatten. "Ze leveren ook al jarenlang de producten die wij verkopen", vertelt Wagelaar. "Door de overname worden we als het ware een verkoopkantoor van Giordano, met alle synergievoordelen die daarbij horen. De nieuwe naam benadrukt richting klanten dat ze bij ons nu bij de 'bron' inkopen in plaats van bij de tussenhandel."

Wereldwijd verkocht
Twinpack Special Products levert verpakkingsoplossingen voor eieren. Het bekendste product van het Barneveldse bedrijf is het EggsCargoSystem, dat bestaat uit speciale pallets, trays, dividers en protectors voor eieren. Twinpack Special Products verkocht wereldwijd al ruim 215 miljoen trays van dit product. Een andere eyecatcher in het productgamma is de Eggyplay, een gekleurd eierdoosje dat gemaakt is van duurzaam kunststof. Het doosje kan als het leeg is gebruikt worden om mee te spelen. Kinderen kunnen door de lego-achtige noppen de doosjes in elkaar 'klikken' en er zo mee bouwen.

Groeiambities
Twinpack Special Products ontstond in 2016, toen Jacco Wagelaar de pluimveeactiviteiten van het van oorsprong Barneveldse verpakkingsbedrijf Twinpack kocht. Twinpack is tegenwoordig gehuisvest in Noordwijkerhout, Wagelaar bracht zijn nieuwe start-up terug naar Barneveld.

Na een vliegende start in 2016, kende Twinpack Special Products vorig jaar een uitdagend jaar. Door de fipronilcrisis en de bijbehorende onzekerheid in de markt, hielden veel bedrijven in de pluimveeketen namelijk even de hand op de knip. "Dit jaar zien we dat de markt weer aantrekt. Als het zo doorgaat, wordt dit ons beste jaar tot nu toe. Dat sluit mooi aan bij onze ambities om de komende jaren verder te groeien, wat uiteraard ook weer zal bijdragen aan de Barneveldse economie en werkgelegenheid."