BARNEVELD - Voetbal. Het vormt een rode draad in de familie die leiding geeft over Van Deuveren Transport. Niet alleen Gerard, ook zijn jongere broer Jan en hun zonen Jeffrey en Koen spelen regelmatig een wedstrijd op de SDVB-velden.

Samen met oudste broer Bert leiden Gerard en Jan het Barneveldse transportbedrijf dat ze ruim dertig jaar geleden overnamen van hun ouders. Destijds reden er zestien vrachtwagens met de naam Van Deuveren over binnen- en buitenlandse wegen, anno 2024 zijn dat er 45. Een flinke groei inderdaad, vertelt Gerard, en in het kielzog van de drie broers is ook de volgende generatie inmiddels betrokken. 

De taken tussen de drie broers zijn duidelijk verdeeld. Bert is verantwoordelijk voor de op- en overslag, Jan doet de houtvezelhandel en Gerard houdt zich bezig met de transporttak. Tussen de bedrijven door zet Van Deuveren Transport bovendien de nodige stappen om de onderneming te verduurzamen. Het pand dat twee jaar geleden werd betrokken is voorzien van 1800 zonnepanelen en de kooiapen op de vrachtwagens worden ingeruild voor elektrische exemplaren.Wat niet is veranderd, is de mentaliteit van het bedrijf. Net als in 1957 staat de klant nog steeds voorop bij Van Deuveren Transport, vertelt Gerard. En is de blik niet alleen naar binnen, maar ook op het leven buiten de bedrijfsmuren gericht. Zo vertrok broer Jan begin vorig jaar naar Oekraïne, waar een complete vrachtwagenlading verse groenten werd afgeleverd.

Businessclub
Het lidmaatschap van de businessclub? Die bestaat al zo'n 25 jaar, schat Gerard in. Regelmatig is hij of  broer Jan te vinden bij een wedstrijd van het Eerste, en wekelijks staat er een partijtje op het programma met vriendenteam ROB. Wat die afkorting betekent? “Rustig opbouwen. Haha, dat heeft met onze leeftijd te maken inderdaad.”

www.vandeuveren-transport.nl