KOOTWIJKERBROEK - Op vrijdagmiddag vers gedraaide, warme gehaktballen voor het personeel. Luxe belegde broodjes voor een lunch met een zakelijke klant. Of de boodschappen voor je kantine online bestellen en op de zaak laten bezorgen.

Het kan tegenwoordig allemaal bij Coop bij Van ‘t Goor. De Kootwijkerbroekse supermarkt die vorig jaar van formule wisselde en een restyling onderging, breidt in hoog tempo haar dienstenaanbod voor lokale bedrijven uit.

Bedrijfsfeestenservice
Nieuwste aanwinst is een gekoelde caddy die bedrijven kunnen huren voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest of barbecue met het personeel. “Veel bedrijven komen op zulke momenten koelkastruimte tekort. Wij leveren al je verse en gekoelde producten in de caddy, die bij je bedrijf kan blijven staan. Je steekt de stekker in het stopcontact en je hebt gekoelde opslagruimte. Onaangebroken restanten nemen we terug. En dat voor maar 50 euro voor een avond of 100 euro voor een hele dag”, vertelt ondernemer Arjan van ‘t Goor.

Kantinebezorging
Ook op ander vlak wil hij Kootwijkerbroekse ondernemers ontzorgen. Zo kunnen bedrijven makkelijk online hun zakelijke boodschappen bestellen bij Coop bij van ‘t Goor. “We hebben daarvoor onlangs een nieuw bestelsysteem in gebruik genomen. Je logt in op coop.nl, selecteert onze vestiging, kiest je producten en wij bezorgen ze bij jou op de zaak. Als je dat voor 11.00 uur doet, heb je de boodschappen morgen in de kantine staan. We hanteren geen minimum bestedingslimiet en je kunt gewoon op factuur kopen. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van, omdat het ze veel tijd scheelt”, vertelt Van ‘t Goor.

De Kootwijkerbroekse supermarkt onderscheidt zich daarom van de meeste andere supermarkten, die zich veel minder sterk op de zakelijke markt richten. Wat zit daarachter? “Ik wil geen standaard supermarkt runnen, maar lokaal het verschil maken”, licht Van ‘t Goor toe. “Kootwijkerbroek is een ondernemend dorp, dus probeer ik steeds in te spelen op behoeften van ondernemers en bedrijven. Dat doe ik niet alleen. Mijn team komt steeds met nieuwe ideeën. Ik moet ze soms echt afremmen.”

Fruitmandjes en belegde broodjes
Dat blijkt ook uit een rondje door de supermarkt. Alle afdelingen bieden zakelijke services. De AGF-afdeling biedt bedrijfsmandjes met groente en fruit uit het seizoen, rechtstreeks ingekocht bij lokale leveranciers of op de veiling. Bij de broodafdeling kun je taarten en gebak bestellen voor jarige medewerkers. Of vers belegde broodjes voor de lunch. “Van basisbroodjes tot luxe broodjes en dat tegen supermarktprijzen. Laatst hebben we hier 4.000 broodjes staan smeren. We kunnen als het nodig is snel schakelen. Eén telefoontje en we regelen het.”

Warme gehaktballen en barbecue
Ook de slager van Coop bij van ‘t Goor is regelmatig in de weer voor Kootwijkerbroekse bedrijven. Zo zijn de gehaktballen naar eigen receptuur befaamd. Net als de gegrilde kip, rollade en spare ribs die in een warme chafing dish bezorgd kunnen worden. “Ook de smikkelpan met 60 hapjes voor 20 euro is populair. En we ontzorgen veel bedrijven door de complete barbecue te regelen, inclusief onder meer mooi opgemaakte salades, stokbrood en gasbarbecue.”

Lokale samenwerkingen
De Kootwijkerbroekse supermarkt komt niet alleen steeds vaker iets brengen bij bedrijven, omgekeerd vinden ook steeds meer lokale producten hun weg naar de Coop. Zo vind je in de supermarkt tegenwoordig noten van Koppejan, honing van de Valksche Bijenhof en Zachtvocaat uit Renswoude. Van ‘t Goor: “Stuk voor stuk mooie producten. De komende tijd willen we ons lokale assortiment verder uitbreiden. Ik vind het leuk om met lokale ondernemers samen te werken. Via onze winkel kunnen lokale bedrijven een grote doelgroep bereiken. Zo dragen we een steentje bij aan een sterke lokale economie.”

 www.coop.nl / vantgoortotaal.nl