KOOTWIJKERBROEK – De efficiënt ingerichte werkplaats van Autovakmeester Van Kooten Auto's is ruim en oogt fris en nieuw. Monteurs sleutelen er aan bedrijfswagens, personenauto's én luxe touringbussen.

Dit is het werkterrein van Evan van Kooten, die samen met zijn broer Simon behalve aan Van Kooten Reizen ook leidinggeeft aan Van Kooten Auto's. Recent sloot het autobedrijf zich aan bij Autovakmeester. Een prachtige formule, vertelt Evan, waarvan niet alleen zijn team maar ook de klanten van hun autobedrijf profiteren. Want met de professionele ondersteuning op het gebied van marketing en technische expertise, functioneert Autovakmeester Van Kooten Auto's efficiënter én is de kwaliteit van de dienstverlening nog verder verbeterd. “Ons team krijgt trainingen en workshops en werkt met de modernste apparatuur aan de auto's van onze klanten én het wagenpark van Van Kooten Reizen. Mooie pluspunten die onze positie in de markt nog verder versterken.”

De combinatie autobedrijf-touringcarbedrijf dateert al van decennia geleden. In de werkplaats staat een touringcar op de speciaal daarvoor bestemde put. “Die is net terug van een buitenlandse reis”, vertelt Evan. “De schoonmaakploeg maakt hem helemaal spik en span, de bus wordt zo nodig heringericht voor het volgende reisgezelschap en de monteurs lopen hem helemaal na.”

Autovakmeester Van Kooten Auto's heeft een groeiend aantal zakelijke klanten in het bestand die hun bedrijfswagens brengen voor onderhoud, reparatie en de benodigde keuringen. Daarbij is bijna altijd snelheid geboden en daarvan is het monteursteam zich terdege bewust, geeft Evan aan. “Veel Kootwijkerbroekers kiezen voor ons omdat we lekker in de buurt zitten, maar ook omdat we behalve goed, heel effectief en snel werken. Dat moet wel, want zeker kleinere bedrijven kunnen het zich niet permitteren om stil te staan. Bovendien is onze werkplaats, ook met het oog op onze eigen touringbussen, ingericht op zwaar materieel, met bijvoorbeeld een extra zware hefbrug. We hebben daardoor de techniek én de kennis in huis om reparatie en onderhoud te doen aan de meest uiteenlopende (bedrijfs-)bussen. Daarom zit onze klandizie niet alleen in de buurt, maar ver daarbuiten. En dat aantal groeit nog steeds.” Van Kooten beschikt over een modern Tamoil Express Tankstation en ook handig: je kan er terecht voor het overschrijven of schorsen van het kenteken van je auto, motor, scooter of brommer.

www.vankootenbv.nl

Evan van Kooten geeft samen met zijn broer Simon leiding aan Van Kooten Reizen en aan Van Kooten Auto's.

Bijschrift