BARNEVELD - Joop van Veelen gaat als managing connector aan de slag voor Barneveld Tomorrow.  Dat maakt de stichting bekend.  

Barneveld Tomorrow wordt een plek waar start-ups, scale-ups en studenten onder begeleiding van ervaren ondernemers samenwerken aan innovaties. Dat moet ervoor zorgen dat hoogopgeleide jongeren in Barneveld blijven of terugkeren na hun studie en aan de slag gaan voor innovatieve bedrijven in de regio. Nu blijven die jongeren vaak hangen in de stad waar ze studeren. Gevolg is dat Barneveld relatief weinig hoogopgeleide werknemers kent, waardoor het vestigingsklimaat verslechterd en de kans groter wordt dat innovatieve bedrijven op termijn wegtrekken naar regio's waar ze makkelijker hoogopgeleid personeel kunnen vinden.

Barneveld Tomorrow moet in 2019 definitief starten en wordt gesteund door de provincie Gelderland, gemeente Barneveld en ondernemersvereniging de BIK. Ook regionale onderwijsinstellingen als Wageningen University & Research, de Christelijke Hogeschool Ede en Stichting Aeres Groep ondersteunen het initiatief. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Evert Hein Schuiteman (Schuiteman Corporate Finance), Joop van Veelen (Procomm Partners), Camiel van Damme (Dutch Leaders), Jaco Kuiper (E-difference), Gerard van Beek (G. van Beek & Zn/BIK). Wicha Benus is als innovatiemakelaar betrokken bij het project.

www.barneveldtomorrow.nl