VOORTHUIZEN –  De VanDrie Group uit Mijdrecht heeft een akkoord bereikt met Brons uit Voorthuizen over een volledige overname. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet nog goedkeuring voor de overname verlenen.

Brons uit Voorthuizen produceert hoogwaardige mengvoeders voor rundvee, varkens en pluimvee. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 45 miljoen euro en 29 fte op de payroll. “Met de overname wordt continuïteit geboden aan de lange geschiedenis van Brons. Het familiebedrijf startte in 1929. Alle arbeidsplaatsen bij Brons blijven behouden evenals de bedrijfsnaam en locatie. De familie Brons blijft actief betrokken bij de activiteiten”, meldt de VanDrie Group.

De VanDrie Group is wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen. Het Nederlandse familiebedrijf maakt ook zuivelgrondstoffen. Het bedrijf beschikt over meerdere fabriekslocaties in Nederland en heeft tevens vestigingen in Duitsland, België, Frankrijk en Italië. De VanDrie Group heeft een jaaromzet van 2 miljard euro en het bedrijf biedt werkgelegenheid aan ongeveer 2.500 personen.

Lokale diervoedermarkt
Naast Brons is ook AgruniekRijnvallei een lokale speler in de diervoedermarkt. Dat Barneveldse bedrijf maakte bekend dat het 2019 heeft afgesloten met een positief resultaat van ruim 400.000 euro. De omzet steeg naar 263 miljoen euro. De voerafzet nam met 3,1 procent toe, naar 653.000 ton.