Hoe veilig zijn uw bedrijfsdata? En hoe zorgt u dat uw bedrijf te allen tijde bereikbaar is en blijft? Veel ondernemers worstelen met deze vraagstukken. Het Barneveldse VANESSEN ICT wijst bedrijven al bijna 30 jaar de weg op het gebied van ict.

De meeste ondernemers zijn niet dagelijks met hun ICT bezig. Het moet gewoon goed werken. “Maar wat als ICT niet alleen werkt, maar je bedrijf zelfs helpt te groeien? Door de systemen van onze klanten optimaal in te richten, blijft er voor hen ruimte over om te ondernemen.”

Vertrouwde partner
Aan het woord is Gerard de Weerd. Precies een jaar geleden trad hij aan als algemeen directeur bij VANESSEN ICT. Een bedrijf dat dan al bijna 30 jaar een vertrouwde partner is voor ondernemers. “De digitale transformatie biedt veel mogelijkheden, maar hoe deze efficiënt en effectief in te zetten, is waarvoor veel ondernemers behoefte hebben aan specialisten. Denk aan vraagstukken rondom het inzetten van Cloud of het verhogen van de weerbaarheid bij cyberrisico's en privacy. Wij nemen bedrijven aan de hand in dit proces. Niet alleen door advies te geven over ICT-oplossingen, maar juist ook door deze vervolgens te implementeren en te beheren. Eén partner voor de hele ICT-keten.”

Ontwikkeling
Sinds zijn aantreden zet De Weerd in op groei en ontwikkeling binnen VANESSEN ICT, net zoals het bedrijf doet voor haar klanten. “Er zijn genoeg partijen die ICT leveren. Onze toegevoegde waarde zit hem niet alleen in onze diensten, maar vooral in de manier waarop we dat doen. Door proactief te werken in plaats van brandjes te blussen. Met een servicegerichte benadering. Die persoonlijke relatie met de klant is iets waarin VANESSEN ICT altijd sterk is geweest en wat we alleen maar verder willen ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de kennis en kunde van onze medewerkers. Dit stelt ons in staat om complexe vraagstukken van onze klanten te vertalen naar de juiste oplossing. Onlangs hebben we onze kernwaarden vastgesteld die samen ons bedrijfs-DNA vormen. Als je weet wie je bent, kun je ook beter klanten en medewerkers aan je bedrijf verbinden.”

Certificering
Recent is VANESSEN ICT getoetst op ISO 27001 en NEN 7510-normen. Met een positieve aanbeveling voor certificering. “In een notendop wil dat zeggen dat wij intern en in onze dienstverlening aantoonbaar voldoen aan risicobeheersing, waarbij de NEN een extra verzwaring is voor de zorg. Dat is bij uitstek een sector waar de beveiligingseisen qua privacygevoelige en bedrijfkritische data bijzonder hoog zijn. Informatiebeveiliging is vaak een ingewikkeld onderwerp. Zie het als de hygiënefactor in een restaurant. Je bord, tafel en omgeving moeten netjes en schoon zijn. Zo is het ook als een klant een dienst bij VANESSEN ICT afneemt. Wij zorgen voor de juiste hygiëne, zodat je met een gerust hart kunt ondernemen.”

www.vanessenict.nl