BARNEVELD - Barneveldse bedrijven die hun medewerkers willen scholen op het gebied van veilig werken, hebben daar in 2020 nog meer mogelijkheden voor. Het aantal trainings- en cursusdagen bij Wincoop Veiligheidstrainingen is namelijk weer toegenomen.

Alleen al in de eerste maand van dit jaar verzorgde Wincoop 75trainingen en cursussen voor diverse klanten in Nederland. Ook op de meer dan 25 andere locaties in Nederland werden honderden medewerkers geschoold voor VCA. Daarmee is Wincoop met in1keerVCA.nléén van de grootste VCA-opleidersin de Nederlandse markt.

VCA
Tot het trainingsaanbod behoren alle mogelijke VCA-cursussen, die gaan over veiligheid, gezondheid en millieu.  Van VCA-Basis tot VCA-VOL en VCU-VIL. Al deze cursussen duren één dag. In de ochtend wordt klassikaal de belangrijkste lesstof doorgenomen en kunnen deelnemers vragen stellen aan de instructeur. Ook behandelt de instructeur de verschillende vraagsoorten die in het VCA-examen terug komen met de nodige tips. Aan het einde van de dag wordt het VCA-examen afgenomen door een onafhankelijke examinator van een gecertificeerd examenbureau.Wie niet slaagt, krijgt een gratis herkansing. Ook kun je kiezen voor e-learning met examen of alleen een examen. Je kunt dat examen afleggen op één van onze 80 examenlocaties.

BHV
Ook de BHV-trainingen van Wincoop zijn populair. In de tweedaagse basiscursus bedrijfshulpverlening (BHV) worden medewerkers volgens de wettelijke eisen van het ministerie van SZW en de normen van brancheorganisaties NIBHV en NVB opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Hierdoor zijn ze in staat om bij calamiteiten op de werkvloer adequaat te handelen. De basisopleiding tot BHV’er duurt twee dagen, de jaarlijkse herhalingscursus 1 dag.

EHBO
Aanvullend op de BHV-trainingen heeft Wincoop ook een breed scala aan EHBO-trainingen. Daarin leren medewerkers hoe ze eerste hulp verlenen bij veelvoorkomende ongevallen op de werkvloer. Te denken valt aan snij- en brandwonden, oogletsel of botbreuken, maar ook een hartstilstand of een shock. De lessen voor de EHBO-opleiding worden gegeven in 20 uur, verdeeld over 6 dagdelen. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen van 1 avond. Om het EHBO-diploma te behouden, is het nodig om jaarlijks een herhaalcursus van 1 dag te volgen. Voor medewerkers die met kinderen werken, zoals gastouders, zijn er speciale trainingen gericht op eerste hulpverlening aan kinderen. Ook biedt Wincoop een compacte cursus (3,5 uur) AED en Reanimeren.

In company
Alle veiligheidstrainingen kunnen ook gegeven worden op de werkvloer. Daarnaast biedt Wincoop aantrekkelijke kortingen als meerdere medewerkers van een bedrijf zich tegelijkertijd inschrijven voor een cursus of training. Het actuele trainingsaanbod is online te bekijken:

www.in1keervca.nl
www.in1keerbhv.nl
www.in1keerehbo.nl