Sinds jaar en dag geldt Kootwijkerbroek als één van de meest ondernemende dorpen van Nederland. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Tegelijkertijd weet iedere ondernemer: stilstand is achteruitgang. Daarom blijven we ons als OVK ook de komende jaren volop inzetten voor de gezamenlijke economische belangen.

Uitbreiding van Puurveen Eén van de speerpunten is het bieden van voldoende groeiruimte voor nieuwe en bestaande ondernemers. Uit behoefteonderzoek door Arcadis is gebleken dat er in ons dorp behoefte is aan zo’n 12 hectare aan bedrijfsgrond. Die vraag komt uit de volle breedte. Van kleine en startende bedrijven met groeiambities tot succesvolle Kootwijkerbroekse bedrijven die uit hun jasje groeien op hun huidige locatie. Kijken naar wonen en werken Een nieuw bedrijventerrein ligt er niet zomaar. Dat is een zaak van de lange adem en dus is het belangrijk dat we nu al de voorbereidende gesprekken voeren. Dat doen we niet alleen. We zijn als OVK aangesloten bij het dorpsgesprek, waarin we om tafel zitten met Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek en de gemeente.

We kijken daardoor met een brede blik naar groei. Want het is mooi als er straks extra ruimte komt voor bedrijven, maar dat betekent ook dat er meer woningen nodig zijn voor de nieuwe medewerkers van die bedrijven. Veilig thuis komen Een ander belangrijk thema waar we ons als OVK op richten is veiligheid. Een of twee biertjes bij de vrijdagmiddagborrel? Dat moet kunnen. Maar overmatig drank- en ook drugsgebruik is gewoon gevaarlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor medeweggebruikers. Samen met Kootwijkerbroekse bedrijven willen we kijken hoe we kunnen werken aan een cultuurverandering. Laten we onze gezelligheid behouden, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat iedereen na een werkdag weer veilig thuiskomt! Samen de schouders eronder Als nieuwe voorzitter van de OVK sta ik er gelukkig niet alleen voor. Er staat een sterk bestuur dat als team opereert.

Dat doen we op z’n Kootwijkerbroeks. Schouders eronder en gas geven. En liever daden dan woorden. Dat is ook hoe ik er zelf in sta. Ik ben blij dat we weer fysiek bij elkaar kunnen komen als ondernemers, maar ik ben geen voorzitter geworden voor de feestjes. Ik wil me de komende jaren inzetten voor het algemeen belang van ons dorp en ik hoop dat ik daarbij ook op jullie kan rekenen. Want als bestuur horen we graag wat er bij jou speelt, waar je tegenaan loopt en welke ideeën je hebt. Zodat we samen kunnen bouwen aan een nog sterker ondernemend Kootwijkerbroek.

Henk van Ee is sinds dit jaar voorzitter van de OVK.