BARNEVELD - Ga je over de grens ondernemen? Dan wil je dat jouw contracten, offertes en algemene voorwaarden ook in andere landen volstrekt helder zijn. Het Barneveldse vertaalbureau Benescript helpt ondernemers daarbij.

Benescript is het bedrijf van Dieta Malestein. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde en heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring als vertaler van Nederlandse en Engelse teksten. Daarin kwamen allerhande documenten voorbij. Van marketingteksten tot technische handleidingen en van octrooibeschrijvingen tot notariële aktes.

Juridische teksten en beëdigde vertalingen
Maar vraag je waar haar hart écht sneller van gaat kloppen, dan zijn dat juridische vertalingen. De Barneveldse vertaler geldt als een specialist in het vertalen van juridische documenten zoals notariële aktes en overeenkomsten, maar ook bijvoorbeeld processtukken voor Nederlandse bedrijven die betrokken raken bij een rechtszaak in het buitenland. "Het vertalen van juridische documenten is een vak apart. Je moet niet alleen verstand hebben van het juridisch jargon, maar ook heel precies te werk gaan. Juridische teksten luisteren heel nauw en dat geldt ook voor de vertaling ervan", vertelt Malestein, die voor haar specialisatie diverse juridische opleidingen volgde.

De Barneveldse vertaler staat bovendien ingeschreven als beëdigd vertaler. Hierdoor kan ze vertalingen beëdigen, waardoor in het buitenland duidelijk is dat het gaat om een getrouwe en nauwkeurige weergave van het origineel.

Samenwerking met collega-vertalers
Veel van haar opdrachtgevers zijn dan ook advocaten- en notariskantoren, maar ook internationaal opererende bedrijven en overheidsorganisaties kunnen een beroep op de vertaalexpertise van Benescript doen. Wat zo'n vertaling dan kost? “Dat is maatwerk, maar ik kan op basis van het tekstdocument altijd een vrijblijvende prijsopgave sturen. Ik werk trouwens voor elke vertaling samen met een collega-vertaler, die mijn vertaalde teksten controleert. Zo borg ik de betrouwbaarheid van mijn werk en weet je als ondernemer dat je een vertaling krijgt van hoge kwaliteit.”

www.benescript.nl