Dat was het thema van het regeerakkoord dat onlangs is gepresenteerd door CDA, VVD, D66 en Christen Unie. De regering heeft er twaalf ministeries, zestien ministers en zeventig kantjes voor nodig om uit te leggen waar dat vertrouwen in de toekomst op is gebaseerd en hoe ze dat willen bewerkstelligen. Webleads kan dat handiger.

Nou willen we de complexiteit van het besturen van een land als Nederland zeker niet bagatelliseren, maar als we een vergelijk mogen trekken naar het ondernemerschap dan is ook daar het realiseren van vertrouwen in de toekomst een zeer belangrijk doel. Zowel voor jou als ondernemers zelf, als ook voor partners en personeel. 

Waar baseren wij ons vertrouwen in de toekomst op?
'Niets is permanent, behalve verandering', om de Griekse filosoof Heraclitus vrij vertaald te quoten. We leven in een tijd waarin verandereingen elkaar in rap tempo opvolgen. In zo'n tijd is het als ondernemer niet altijd gemakkelijk om de juiste keuzes te maken. Hoe doe je dat? En hoe zorg je dat je de concurrentie een stapje voor blijft? Het is mens-eigen om op zoek te gaan naar vaste waardes om op terug te kunnen vallen; bewezen prestaties uit het verleden, bestaande strategie, bestaande kanalen enzovoorts. Maar zoals de bekende slogan zegt: prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Sneller handelen dan je concurrenten
Daarom houden we bij Webleads vast aan het volgende: 'Veranderingen zijn er altijd, maar als je in staat bent om veranderingen sneller te adopteren dan je concurrenten en tijdig te integreren in je bedrijfsvoering, dan blijf je succesvol.'

Hoewel een verandering van denken en soms van bedrijfsvoering betekent om op deze wijze te ondernemen, zorgt dit er wel voor dat wij kunnen zeggen dat wij met vertrouwen naar de toekomst kijken. Want het realiseren van een voorsprong op de concurrentie is een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering. Wil jij dat ook en wil je eens doorpraten over wat dat voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? Wij delen graag onze ervaringen. 

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads. Hét internetbureau voor web development en online marketing. 

webleads.nl