KOOTWIJKERBROEK - VIA Techniek breidde deze zomer fors uit. Er werd een productiehal ingericht die deels is ingenomen door het eigen metaalbewerkingsbedrijf: VIA Metaalbewerking.

In de hal staan twee CNC-gestuurde draaibanken en freesbanken. Daarmee kan het Kootwijkerbroekse bedrijf voortaan in eigen huis onderdelen maken voor de machines en robots die het ontwikkelt.

“We liepen regelmatig tegen lange levertijden van externe metaalbewerkingsbedrijven aan. Dus toen we vorig jaar de kans kregen om een metaalbewerkingsbedrijf over te nemen, was de keus snel gemaakt. Nu we alles onder één dak hebben, kunnen we nog sneller schakelen en ook makkelijker testen doen met machines of robots”, vertelt Pieter Jonkers.

VIA Metaalbewerking werkt ook voor externe opdrachtgevers. De klantenkring bestaat onder meer uit andere machinebouwers, matrijzenbouwers, meet- en regelbedrijven en industriële producenten. Als het gecombineerd is met draai- en freeswerk verzorgt VIA Metaalbewerking voor hen ook engineering, laswerk, assemblage, reparatiewerk, nazorg en oppervlaktebehandeling.

“Als klein bedrijf zijn we flexibel en kunnen we sneller schakelen dan je waarschijnlijk gewend bent. Ook kunnen we vanuit onze achtergrond als machinebouwer inhoudelijk met je meedenken. Soms is een ontwerp met een kleine aanpassing bijvoorbeeld veel makkelijker te draaien of te frezen. Dan nemen we altijd even contact op, omdat dit je veel geld kan besparen.”

www.viatechniek.nl/metaalbewerking