BARNEVELD - Christiaan Groeneveld (31) wordt binnenkort beëdigd als zelfstandig bedrijfsmakelaar bij Midden Nederland Bedrijfsmakelaars. Het Barneveldse makelaarskantoor heeft dan vier specialisten in dienst op het gebied van bedrijfsonroerendgoed.

Groeneveld was tot nu toe kandidaat-bedrijfsmakelaar. Hij legde onlangs met succes de benodigde vaktest af voor inschrijving bij de Stichting Vastgoedcert, het kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs. Daarvoor moest Groeneveld een bedrijfspand en een kantoorgebouw taxeren via verschillende methodes. De laatste jaren stellen met name banken steeds strengere eisen aan de deskundigheid van taxateurs. Als gecertificeerd taxateur mag Groeneveld straks zelfstandig waardebepaling in opdracht van banken afhandelen. Eerder behaalde Groeneveld al certificaten op het gebied van publiek-, privaat- en ondernemingsrecht, fiscaliteiten, bouwkunde, makelaarskunde en vastgoedfinancieringen. Doordat hij nu ook de vaktest heeft afgelegd, kan hij als bedrijfsmakelaar toetreden tot de vakgroep business van de NVM.

Midden Nederland Bedrijfsmakelaars behoort tot de grotere, professionelere bedrijfsmakelaarskantoren. Het ondersteunt bedrijven bij het aankopen, verkopen, huren en verhuren van winkelruimte, kantoorruimte, bedrijfsruimte, bouwgrond en beleggingspanden. Daarnaast verzorgt het Barneveldse kantoor uitgebreide taxaties van bedrijfsonroerendgoed. ,,Taxaties en bemiddelingsactiviteiten worden steeds verder gesplitst”, stelt Gerben Hartkamp van Midden Nederland Makelaars. ,,Door een vierde bedrijfsmakelaar aan het team toe te voegen, zijn we klaar voor de toekomst.”

mnm-bog.nl