Laat me raden. Jij gebruikt een pc die draait op Windows. Net zoals de meeste ondernemers. Gelukkig komt daar langzaam verandering in. Het alternatief - Linux - heeft namelijk zes belangrijke voordelen.

Voor het geval Linux je niets zegt. Dat is een besturingssysteem voor computers. Het zorgt er voor dat de programma's op jouw computer, maar ook de hardware in je pc, doen wat jij wilt. Het mooie van Linux is dat het niet in handen is van een grote multinational die er veel geld aan wil verdienen. Integendeel. Linux is vrij beschikbaar. Iedereen mag het uitbreiden en doorontwikkelen. Oftewel: Linux is een open source systeem. 

Maar Windows is toch gratis?
Dat denken veel mensen inderdaad. Maar de prijs zit natuurlijk gewoon in het totaalplaatje van jouw pc. Stap je over op Linux? Dan betaal je voortaan niet meer voor updates en upgrades die Microsoft wél rekent voor verbeterde versies. Bovendien krijg je een betere computer, die weinig onderhoudskosten kent.

Afscheid nemen van Windows en overstappen naar Linux lijkt misschien moeilijk, maar het is gewoon 'omdenken'. Steeds meer IT-managers ontdekken dat Linux alles bevat wat zij nodig hebben. Linux groeit dan ook nog steeds binnen de grootste datacenters ter wereld, verschijnt op steeds meer desktops en domineert vrijwel de gehele cloud-industrie.

Neem eens de tijd om Linux te ontdekken
Je zult zien dat het beter in je business past dan je verwacht. Waarom?
1. De desktop- en serverdistributies zijn veelal gratis
2. Stabiele besturingssystemen zoals Ubuntu, Mint, Open Suse en Fedora
3. Linux is veel veiliger dan Windows, er zijn geen anti-virusscanners nodig
4. Geen bizarre hardware vereisten
5. Gratis updates

Baruch ICT helpt je graag over van Windows naar Linux. Wij leveren alle gewenste distributies op desktops en servers. Wij adviseren onze klanten op gebied van de juiste hardwarecomponenten. Wij voeren beheer uit op servers en leren je in workshops hoe Linux werkt.

Frank de Haan is directeur en oprichter van Baruch ICT, de Linux-specialist uit Terschuur. Je kunt hem bereiken op frank.de.haan@baruch-ict.nl.

www.baruch-ict.nl