BARNEVELD - De aannemingsmaatschappij en het milieutechnisch adviesbureau van het bekende Barneveldse familiebedrijf Vink komen per 1 juli in handen van de vier huidige bedrijfs-/projectleiders. Het gaat om Harold van Buren, Arie Bronkhorst, Stefan van de Waerdt en Martijn de Vries.

De twee bedrijven zijn landelijke spelers in de ontwikkeling van bijvoorbeeld nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen. Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V. verzorgt daarbij onder meer bodemonderzoek en de begeleiding bij bodemsaneringen. Ook adviseren de milieuspecialisten over bijvoorbeeld de PFAS-problematiek, saneringen of het verwijderen van asbest.

Vink Aannemingsmaatschappij B.V. is met eigen engineers vaak al aan de tekentafel betrokken en verzorgt in het veld onder andere de circulaire sloop van bestaande bebouwing en het bouw- en woonrijp maken van ontwikkellocaties. Daarnaast is het aannemingsbedrijf actief in natuurbouwprojecten, het aanleggen van pompinstallaties en het leveren en aanleggen van waterleidingen en (droge) blusleidingen.

Tot de klantenkring van beide bedrijven behoren onder meer gemeenten, projectontwikkelaars, aannemers, natuurbeheerders en petrochemische bedrijven. Zowel Vink Aannemingsmaatschappij B.V. als Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V. zijn gevestigd aan de Valkseweg, op bedrijventerrein De Valk in Barneveld. Er werken ruim 80 medewerkers. In totaal werken er bij Vink op dit moment 210 medewerkers.

Jarenlange ervaring
Van Buren, Bronkhorst, Van de Waerdt en De Vries werken allemaal al jarenlang bij Vink, waarbij ze al geruime tijd de dagelijkse operaties binnen Vink Aannemingsmaatschappij B.V. als Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V. aansturen. Dat ze nu per 1 juli 2021 ook de aandelen overnemen van de huidige directeur Henk Vink? “Dat voelt als een logische volgende stap”, vertelt Van Buren. “We hebben alle vier heel veel zin in dit avontuur.”

De kersverse ondernemers zijn niet van plan om rigoureuze veranderingen in de bedrijfsvoering door te voeren. “We willen op de huidige vertrouwde, laagdrempelige en deskundige wijze opdrachtgevers blijven ontzorgen. Dat doen we met hetzelfde team van gemotiveerde vakmensen. Ook blijven we actief onder de naam Vink. In de praktijk zullen opdrachtgevers dus weinig merken van de overname”, zegt Van Buren.

Maatschappelijke rol pakken
Wel willen Van Buren, Bronkhorst, Van de Waerdt en De Vries de komende jaren de twee bedrijven uitbouwen, verder professionaliseren en inspelen op veranderingen in de markt en samenleving. “Er speelt natuurlijk heel veel in ons vakgebied. De energietransitie komt er bijvoorbeeld aan, er moeten enorm veel huizen gebouwd worden de komende jaren en de ondergrondse infrastructuur in ons land is op veel plekken verouderd. Dat zijn allemaal thema’s waarin wij een rol kunnen en willen spelen”, vertelt Van Buren.

Duurzaamheid is daarbij een belangrijk aandachtspunt. “De wereld om ons heen verandert en daar willen wij natuurlijk in meegaan. Dat doen we bijvoorbeeld al volop als het om sloop gaat. Zo’n 90% van de materialen uit sloopprojecten krijgt inmiddels een tweede leven.”

Korte lijnen
Transportbedrijf H. Vink en Zonen B.V., Vink Beton B.V. en Afvalverwerking Vink B.V. zijn geen onderdeel van de overname. Deze bedrijfsonderdelen blijven onderdeel van Vink Holding B.V. De lijnen met deze bedrijven blijven uiteraard kort, benadrukt Van Buren. “Voor onze civiele-, installatie-, circulaire sloop-, ontwerp- en milieutechnische activiteiten hebben we bijvoorbeeld regelmatig transport nodig. Dan weten we Transportbedrijf H. Vink en Zonen B.V. uiteraard makkelijk te vinden.”

Na het bekendmaken van de overname kregen Van Buren, Bronkhorst, Van de Waerdt en De Vries veel felicitaties en positieve reacties. “Ook de steun van de medewerkers die met ons meegaan, heeft ons heel goed gedaan. Zij vormen uiteindelijk de grootste kracht van Vink Aannemingsmaatschappij B.V. en Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V. Hun betrokkenheid, kennis en ervaring geeft ons heel veel vertrouwen in dit prachtige avontuur.”

www.vink.nl