BARNEVELD - VCA-diploma verlopen? Bij het Barneveldse bedrijf Wincoop Veiligheidstrainingen kun je nu ook een online VCA-dagcursus volgen. Medewerkers hoeven dus alleen nog voor het examen de deur uit.

De online VCA-cursus wordt gegeven via Zoom Education. Deelnemers loggen in vanuit huis of werk met hun smartphone, tablet, laptop of pc. Via een beveiligde verbinding volgen ze live dezelfde cursus als deelnemers aan de fysieke VCA-cursussen. 

Zelfde beleving, lagere prijs

“We krijgen zeer positieve reacties van deelnemers aan de VCA online training”, vertelt Arend Flier van Wincoop Veiligheidstrainingen. “De beleving is net zo goed als in het klaslokaal. Je kunt bijvoorbeeld gewoon vragen stellen aan de instructeur via je microfoon of de chat. Maar je volgt de cursus dus lekker vanaf de bank of in de tuin. En je bent ook nog eens voordeliger uit omdat wij minder kosten maken. Daardoor kunnen we de online VCA-cursus aanbieden voor slechts 175 euro.”

Deelnemers moeten nog wel op locatie het examen afleggen. Dat kan bij Wincoop Veiligheidstrainingen aan de Anthonie Fokkerstraat op bedrijventerrein De Briellaerd. “Mocht je om wat voor reden dan ook je examen niet halen? Dan heb je net als bij onze cursussen op locatie recht op een gratis herexamen (vraag naar de voorwaarden)”, aldus Flier.

Niet meer automatisch verlengd

De komende periode moeten veel medewerkers alsnog een VCA-cursus volgen. Vanwege de coronacrisis was de geldigheid van diploma’s aanvankelijk automatisch verlengd tot 1 september. “Die dispensatieregeling is gestopt. Iedereen die zo’n diploma heeft waarvan de geldigheid verlengd is, moet alsnog voor 1 september een nieuw diploma halen. Zorg dus dat je er op tijd bij bent want anders mag je straks je werk niet meer doen.”

Ook verkorte BHV-trainingen

Wincoop Veiligheidstrainingen heeft ook haar eendaagse BHV-herhalingstraining aangepast. Deelnemers volgen nu eerst een e-learning programma van circa 2,5 uur, waarna ze nog een halve trainingsdag op locatie volgen. “Je moet nu eenmaal oefenen om goed voorbereid te zijn op calamiteiten, maar op deze manier beperken we de tijd die mensen samen in één ruimte doorbrengen. De groepsgrootte is bovendien beperkt tot zeven personen en voor de reanimatieoefeningen hebben we nu voor iedereen een individuele oefenpop en ander materiaal beschikbaar. Zo kun je toch op een veilige en verantwoorde manier een training volgen.”

Wincoop Veiligheidstrainingen verzorgt jaarlijks zo’n 7.000 VCA-, BHV- en EHBO-cursussen op 22 locaties in Nederland of in-company bij bedrijven. Ook stelt het RI&E’s en ontruimplannen op en leidt het Barneveldse bedrijf als arbo-partner preventiemedewerkers op.

www.in1keervca.nl
ww.in1keerbhv.nl
www.in1keerehbo.nl