KOOTWIJKERBROEK - Het voormalig Rabobankkantoor aan de Veluweweg 10, heeft een metamorfose ondergaan. Met smaakvol ingerichte flexibele werkplekken en kantoor- en vergaderruimtes is De Oude Bank een plek voor ondernemers die nu nog vanuit huis werken, maar op zoek zijn naar meer verbinding en inspiratie in hun werkdag.

De voormalige bankvestiging is volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een professioneel ingerichte ruimte die modern en tegelijkertijd warm aanvoelt. “De inrichting was voor mij heel belangrijk”, vertelt eigenaar en ondernemer Rianne van den Brink. “Samen met een interieurinrichter is alles tot in detail met zorg en aandacht uitgewerkt. Het is een pand geworden met werkruimtes die rust en professionaliteit uitstralen. Een plek waar je je ook meteen op je gemak voelt. En die uiteraard voorzien is van alle faciliteiten die je nodig hebt om comfortabel en efficiënt te kunnen werken.”

Een plek voor verbinding en groei
Begin volgend jaar wordt bovendien een start gemaakt met de bouw van een tweede verdieping. Rianne’s idee voor De Oude Bank werd gevormd in de afgelopen jaren, vertelt ze, waarin ze regelmatig merkte dat vrouwen die hun eigen bedrijf aan huis runnen, daarin de nodige uitdagingen ervaren. “Het thuiswerken kan eenzaam zijn en het gebrek aan een duidelijke scheiding tussen werk en privé maakt het moeilijk om gefocust te blijven. Ik wilde een plek creëren waar vrouwen niet alleen kunnen werken, maar elkaar ook kunnen inspireren en ondersteunen.”Wat De Oude Bank uniek maakt, is niet alleen de strategische locatie, maar vooral de focus op het opbouwen van een gemeenschap. “Het is meer dan alleen een werkplek. Met name ondernemende vrouwen missen het sociale aspect van werken in een team of op kantoor. Hier kunnen ze niet alleen aan hun bedrijf werken, maar ook netwerken, ideeën uitwisselen en misschien zelfs samenwerken aan nieuwe projecten.”

De flexplekken zijn ideaal voor freelancers en zzp'ers die flexibel willen zijn, terwijl de vergaderruimte met een lange tafel, voldoende stoelen, presentatiescherm en een flip-over kan worden gehuurd door kleine teams. Een grote centrale ruimte biedt bovendien mogelijkheden voor gezelschappen tussen de acht en veertig personen. “Denk aan een training, productlancering, brainstormsessie of andere bijeenkomst voor een grotere groep mensen.” Rianne heeft aan alles gedacht: van snel internet en ergonomische werkplekken tot volledig uitgeruste vergaderruimtes en een gezellige koffiehoek waar je onbeperkt van kunt genieten en andere ondernemers kunt ontmoeten. “De kantoorruimtes worden keurig schoongemaakt en je heb hier parkeerruimte voor de deur. Alles om het een ondernemer zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

De toekomst van werken
De trend van flexibele werkplekken is in opkomst, en Rianne ziet De Oude Bank als een waardevolle toevoeging aan deze beweging. “Vooral voor vrouwen biedt dit de mogelijkheid om werk en privé beter in balans te brengen”, zegt ze.  “Het is ook een manier om nieuwe energie en creativiteit op te doen door simpelweg in een andere omgeving te werken en andere gelijkgestemde ondernemers te ontmoeten. Er is niets zo krachtig als vrouwen die elkaar inspireren en ondersteunen.”Eigenlijk is alles mogelijk bij De Oude Bank, geeft Rianne aan. “Van een flexwerkplek voor een halve dag aan de grote tafel, een kantoor met eigen logo, de centrale ruimte voor grotere groepen: het kan allemaal.”

Feestelijke inloopmiddag
Op 21 november vanaf 15 uur is iedereen die geïnteresseerd (of gewoon nieuwsgierig) is welkom tijdens een inloopmiddag in de Oude Bank. Er staat een feestelijk hapje en drankje voor je klaar. Eerder binnenkijken bij De Oude Bank om de sfeer te proeven en het gemak van een flexwerkplek te ervaren? Neem gerust contact op met Rianne via info@de-oudebank.nl of 06-23150027.

www.de-oudebank.nl