BARNEVELD - Voor veel Barneveldse bedrijven is het een uitdaging om hoogopgeleide jongeren te vinden en te binden. Barneveld Tomorrow springt daarop in met een vriendensysteem.

“Als vriend van Barneveld Tomorrow krijg je exclusief en als eerste talentvolle kandidaten te zien die op zoek zijn naar een stageplek of baan bij een bedrijf in de gemeente Barneveld. Ook word je als eerste op de hoogte gebracht van de mooie events en ontwikkelingen van Barneveld Tomorrow”, vertelt Joop van Veelen namens de stichting. Daarnaast kun je als vriend een studieproject aandragen bij Barneveld Tomorrow. “Wij gaan dan voor jou op zoek naar de juiste high potentials. Ook kunnen we misschien in ons netwerk verbindingen leggen die bijdragen aan een vliegende start en het succes van jouw project.”

Snelle groei vrienden
In de afgelopen maanden is het vriendennetwerk van Barneveld Tomorrow snel gegroeid. Onder meer Bosch Beton, Europa Parket, eDifference en G. van Beek en zn. traden toe als vriend van de stichting, die zich inzet om hoogopgeleide jongeren te behouden voor het lokale bedrijfsleven. Nu gebeurt het nog vaak dat jongeren voor hun hbo- of wo-opleiding elders gaan studeren en daar blijven hangen. Barneveld Tomorrow laat deze groep zien dat er ook hier in de regio veel innovatieve bedrijven actief zijn die op zoek zijn naar talent. Ook ondersteunt Barneveld Tomorrow bij matchmaking tussen studenten en high-potentials en Barneveldse bedrijven.

Bespaar tijd in werving van talent
Door de snelle opmars van nieuwe technologie hebben steeds meer bedrijven in de gemeente Barneveld werk voor hbo’ers en wo’ers. “Alleen zoeken ze vaak maar een of twee keer in de paar jaar zo’n kandidaat. Het onderhouden van contacten met onderwijsinstellingen en de branding als aantrekkelijke werkgever voor high potentials heeft daardoor niet de grootste focus en hoogste prioriteit. Met ons vriendensysteem dragen we bij aan de oplossing van dat probleem voor ondernemers, waardoor zij zich kunnen blijven focussen op hun corebusiness”, aldus Van Veelen.

 Vriend worden van Barneveld Tomorrow kan door een mail te sturen naar welkom@barneveldtomorrow.nl. De jaarlijkse bijdrage voor de vriendschap is 350 euro. Vrienden hebben als extraatje gratis of tegen gereduceerd tarief toegang voor één persoon bij een aantal events van Barneveld Tomorrow.

www.barneveldtomorrow.nl