Afgelopen maand organiseerde Barneveld Tomorrow, in samenwerking met het Johannes Fontanus College (JFC), een serie bedrijfsbezoeken voor leerlingen van vwo 5.

Tijdens de bezoeken kregen leerlingen de kans om in gesprek te gaan met medewerkers van de bedrijven. Deze professionals deelden hun persoonlijke ervaringen, variërend van hun studiekeuzeproces tot hun loopbaanontwikkeling en de redenen waarom ze voor hun huidige werkgever hebben gekozen.

“Eén van de meest waardevolle aspecten van deze bezoeken was het inzicht dat de medewerkers gaven in hun eigen studietraject”, blikt Heleen Kleijer van Barneveld Tomorrow terug. “Veel leerlingen staan op het punt belangrijke beslissingen te nemen over hun toekomstige studie- en loopbaanrichting. Door te horen welke opleidingen de medewerkers hebben gevolgd en hoe deze hen hebben geholpen om hun doelen te bereiken, kregen ze concrete voorbeelden en inspiratie om hun eigen pad te bepalen.”

Een deelnemende leerling, Sophie, deelt haar enthousiasme: “Het was interessant en het heeft me geholpen om beter na te denken over wat ik wil en welke stappen ik moet nemen om daar te komen.”

Barneveld Tomorrow en het JFC plannen al toekomstige edities. Het is duidelijk dat zulke initiatieven een grote impact hebben op de leerlingen, hen motiveren en voorbereiden op hun toekomst. Via bedrijfsbezoeken worden bruggen geslagen tussen onderwijs en bedrijfsleven, en krijgen jongeren de kans om hun dromen concreet vorm te geven.

www.barneveldtomorrow.nl