Een goede akoestiek en een prettige lichtinval. Het zijn twee elementen die belangrijk zijn in een werkruimte. Van Welie Interieurinrichting is specialist in het verkopen én toepassen van producten die hieraan optimaal bijdragen en adviseert tal van ondernemers in de regio over de inrichting en aankleding van de werkomgeving.

Geluidsoverlast prijkt in de top vijf van klachten op de werkvloer, vertelt Erwin van Welie. Iemand horen praten tijdens het lezen of schrijven kan de productiviteit met maar liefst 66% laten dalen. Maar ook geluiden als het verschuiven van stoelen of voetstappen op een vloer kunnen hinderlijk zijn. En door de toenemende populariteit van kantoortuinen neemt de geluidsdruk voor medewerkers alleen maar toe. “Je ziet daarom dat in kantoorruimtes steeds vaker gekozen wordt voor tapijttegels. Het zachte en comfortabele materiaal is effectiever dan welk ander vloertype dan ook. Je kunt kiezen voor neutrale kleuren in een effen uitvoering, maar ondernemers kiezen ook steeds vaker voor patronen en motieven die een ruimte een verrassende en unieke uitstraling geven. In een industrieel pand kan je bijvoorbeeld kiezen voor tapijttegels met de look van bestrating. En laatst hebben we een vloer gelegd die doet denken aan de zee, compleet met hoogte- en kleurverschil.”

Tapijttegels absorberen niet alleen geluid, maar bieden ook een ideale oplossing voor het afbakenen van verschillende ruimtes. “Door verschillende patronen en kleuren te combineren, kan je heel eenvoudig de loop-, werk- en ontspanruimte van elkaar scheiden. Je kunt ook in materialen variëren, bijvoorbeeld pvc in je gangpad en in de kantoortuinen tapijt.” Wanneer een kantoorruimte voorzien is van gladde en harde materialen wordt geluid teruggekaatst en duurt het even voordat het geluid is uitgestorven. Niet alleen vloeren worden daarom vaak bedekt met tapijt, Van Welie Interieurinrichting voorziet ook regelmatig muren van zachte materialen om de akoestiek te verbeteren.

Ook raamdecoratie speelt een hoofdrol in de inrichting van een kantoorpand. “Voor medewerkers is het belangrijk om geconcentreerd te kunnen werken. Raambekleding kan hier prima aan bijdragen, vertel Erwin. “Het geeft een flexibele mogelijkheid om de ruimte af te schermen van de buitenwereld of de rest van het kantoor. Dat is zeker belangrijk in kantoren met glazen binnenwanden. Maar ook de lichtval op een beeldscherm is vaak een reden voor raamdecoratie.” Elk type raambekleding en materiaal heeft andere eigenschappen en dient een ander doel. Zo voorzag Van Welie recent een kantoorruimte aan een drukke, doorgaande weg van vlinderjaloezieën; een stoffen en geluidwerende raamdecoratie die het licht optimaal reguleert én de buitenwereld deels buitensluit.

Flexibiliteit en snelheid staan centraal in de werkwijze van Van Welie Interieurinrichting, vertelt Erwin. “We kunnen invulling geven aan de rol van interieurarchitect en samen met de ondernemer van a tot z een nieuwe werkomgeving creëren. Maar we leveren ook met plezier alleen de producten die hiervoor nodig zijn. Daarin zijn we snel, we kunnen flexibel schakelen en zijn ook nog eens super strak geprijsd.”

h erwinvanwelie.nl