Al jaren zit de economie in de lift. Bedrijven groeien en daarmee het aantal vacatures. Het aantal kandidaten groeit echter niet overal mee. Bureaus die aan ‘recruitment marketing’ doen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar voordat je achteraan sluit in de rij van potentiële werkgevers op banensites en met dezelfde generieke wervingcampagnes kandidaten bestookt op Facebook: geef jij potentiële collega’s een échte reden om bij jou te komen werken?

Switchen van baan (of eigenlijk: het opgeven van dat wat goed is) is eng. Hoe krijg je kandidaten tóch zover? En vooral: hoe zorg je ervoor dat ze geen spijt krijgen? Alles begint met cultuur. Natuurlijk, primair is het werk. Maar aangezien dit 33% van je dag beslaat: zorg dat je het naar je zin hebt. Cheesy oneliner: “Do what you love, and you'll never work another day in your life.” Maar niet minder waar. Zorg bijvoorbeeld voor: waardering.

Laat je héle personeelsbestand zich gewaardeerd voelen. Niet alleen de grootverdieners of managers. Noem niemand stagiair, maar een volwaardige collega. Laat ze zich zo echt voelen. Geef ze verantwoordelijkheden en ruimte om fouten te maken. Wanneer je mensen in het diepe gooit, ontstaat ruimte voor ontwikkeling. En gebeuren de mooiste dingen.

Natuurlijk. De cultuur die je creëert, spreekt niet iedereen aan. Maar is dat erg? Ik denk het niet. Zorg dat je de juiste mensen aanspreekt én dat de ‘verkeerde’ mensen wegblijven. Bijvoorbeeld ambitie. Het spreekt mensen aan, maar het kan ook afschrikken. Ga voor jezelf na of je ambitieuze rakkers wilt, die streven naar het hoogst haalbare. Of zoek je mensen van het hier en nu? Knallers.

Je communicatie kan hierin al veel betekenen. Dus krijg voor jezelf duidelijk welke kant je op wilt. En de weg daar naartoe? Zoek diversiteit en zie het moois opbloeien. Denk eens breder, ‘out of the box’. Ga mee met trends en geef er je eigen draai aan. Laat mensen hun eigen toekomst uitstippelen. Waarvoor stap je ‘s morgens uit bed? Zet mensen in hun kracht en laat ze dingen doen die ze écht leuk vinden. Luister naar ze.

Jason Wu (06 - 17 90 64 08) is eigenaar van NeoSEM, maar vooral een mensenmens. Geniet oprecht van het opbouwen van relaties met klanten én collega’s.

www.neosem.nl