BARNEVELD - Barneveld Tomorrow gaat ook jongeren op middelbare scholen in Barneveld actief informeren over innovatieve studie- en werkmogelijkheden bij lokale bedrijven.

De stichting heeft als doel om hoogopgeleide jongeren te behouden voor het regionale bedrijfsleven en staat daarom op 21 februari op de beroepenmarkt van het JFC. “Jongeren vertrekken nu vaak na de middelbare school uit Barneveld, omdat ze niet weten dat hier in de regio ook interresante, innoverende bedrijven zijn die staan te springen om stagiaires en nieuwe werknemers”, zegt Joop van Veelen van Barneveld Tomorrow.
Evenement

Barneveld Tomorrow wil daar verandering in brengen door meer voorlichtingsactiviteiten en evenementen te organiseren. Zo treft de stichting momenteel voorbereidingen voor een bijeenkomst waar het Barneveldse bedrijfsleven en hoogopgeleide jongeren met elkaar in contact kunnen komen. De bedoeling is dat er straks ook op een fysieke locatie in Barneveld samenwerking en co-creatie tot stand komt tussen hoogopgeleide jongeren en lokale bedrijven die zich bezighouden met innovatie.
Gesprekken

De stichting voerde in de afgelopen maanden intensief gesprekken met hoogopgeleiden uit de regio en met onderwijsinstellingen zoals de HU, de HAN, de CHE en de WUR. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de Barneveldse jongerenraad. Een afvaardiging van deze raad blijft meedenken over Barneveld Tomorrow.

barneveldtomorrow.nl