Kootwijkerbroek heeft de gang er in! En dat moet ook, want we moeten blijven zorgen dat consumenten en bedrijven ons weten te vinden als hardwerkende, betrouwbare leveranciers van tal van mooie producten en diensten.

Als bestuur van de OVK doen we dat ook. Ik denk dan allereerst aan de beruchte s-bochten in de Wesselseweg. En verder ook aan de onveilige verkeerssituatie op de Wesselseweg/Veluweweg in het dorp die inwoners én ondernemers van Kootwijkerbroek zorgen baart. Als OVK houden we samen met Plaatselijk Belang de vinger strak aan de pols. We blijven onvermoeibaar in gesprek om verandering te brengen in deze onwenselijke situatie. Dat is een proces van de lange adem, maar ik vertrouw er op dat er structurele veranderingen gaan komen. En dat bewijst maar weer dat het belangrijk is en blijft om de stem van ondernemers te laten horen en invloed te hebben op besluitvorming en daadwerkelijke actie.

Winkeliers
Tot die ondernemers behoren natuurlijk ook onze winkeliers, die wat mij betreft de ruggengraat vormen van ons dorp. Om Kootwijkerbroek leefbaar te houden hebben we de winkels in ons dorp immers heel hard nodig! Sinds een jaar of twee maken ook de winkeliers deel uit van de OVK. En terecht, want met elkaar zorgen we er als ondernemers voor dat ons dorp bruist en een plek blijft waar het prettig wonen en werken is. We willen dan ook niets liever dan de winkeliers nauwer bij de OVK te betrekken. Dat doen we eind van dit jaar bijvoorbeeld met de decemberacties bij de winkeliers.

Geen ruimte, geen doorstroming...
En natuurlijk blijft de uitbreiding van bedrijventerrein Puurveen onze voortdurende aandacht vragen. Want als er geen ruimte is, is doorstroom niet mogelijk. Zeker bij kleinere bedrijven is die behoefte groot en wordt er helaas soms noodgedwongen uitgeweken naar bedrijventerreinen buiten Kootwijkerbroek. Ook hiervoor geldt voor ons als bestuur: onvermoeibaar in gesprek blijven en aandringen op actie!

Henk van Ee, voorzitter OVK

www.ovkwb.nl