Voorlopen op je concurrentie. Altijd interessant, en zeker met zaken die steeds belangrijker worden. Zoals online video. Mensen kijken online meer video's, er zijn meer marketingmogelijkheden en in een video vertel je veel op een makkelijke en snelle manier. We geven je twee praktische tips, waar je direct mee aan de slag kan!

#1 Voorbereiding is het halve werk Je hoeft het wiel bij video niet per se opnieuw uit te vinden. Doe bijvoorbeeld inspiratie op bij je concurrenten. Scan de socialmediakanalen en de YouTube-pagina van concurrenten en zoek daarnaast op termen waar jouw doelgroep op zoekt. Gaat jouw video bijvoorbeeld over tips voor de aanschaf van een tuinhuis? Bekijk dan video's die opkomen bij een zoekterm als 'tuinhuis tips' en doe waardevolle inzichten op.

Je kunt ook een zoekwoordenonderzoek doen. Dit heeft voordelen voor de vindbaarheid van je video's. Zorg dat je je video – wanneer je deze op YouTube plaatst – een relevante titel en beschrijving geeft, met termen die uit het zoekwoordenonderzoek naar voren komen. Zo vergroot je de kans dat jouw video op het juiste moment naar voren komt.

#2 De aandacht vasthouden Met alleen voorbereiding ben je er natuurlijk nog niet. Je wil ook dat men de video afkijkt. Wellicht wil je aan het eind van de video een aanbieding doen of kijkers doorleiden naar de website. Klikt iedereen halverwege al weg – of op YouTube na de 6 seconden buffer? Dan heb je je doel niet bereikt. Maar hoe houd je de aandacht vast, hoor ik je denken?

- Schiet genoeg materiaal uit verschillende hoeken en wissel hierin af in de eindvideo.
- Zorg voor een belofte of andere trigger in de eerste seconden van de video.
- Voeg wat humor toe aan je video, zoals een woordspeling, een duidelijke parodie of een vleugje zelfspot.
- Let op het stemgebruik (vermijd eentonigheid, varieer in tempo en praat niet te zacht).

En… Actie!

Wil je ook aan de slag met (online) video? Bij Webleads hebben we sinds kort een heuse studio, waar je bijvoorbeeld in een leuke huiskamersetting een vlog of interview op kunt nemen. We vertellen je er graag meer over op onze website!

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads; hét internetbureau voor webdevelopment en online marketing.

www.webleads.nl