NIJKERK – Barneveld is een toonaangevende speler in de wellnessproducten kwijtgeraakt. Welvaere – leverancier van houtgestookte hottubs en buitensauna's –  verhuisde in november naar Nijkerk.

Op de nieuwe locatie beschikt het wellnessbedrijf over 1.600 vierkante meter aan ruimte om haar producten te tonen. Daarmee heeft Welvaere naar eigen zeggen nu de
grootste hottub- en buitensaunashowroom van Nederland. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de productiehal, waar Welvaere haar hottubs maakt. Hiervoor was Welvaere gevestigd aan de Stationsweg in Barneveld.

Online succes
Welvaere is in 2012 opgericht door Voorthuizenaar Chiel Kraaij (27).  De jonge ondernemer zette vanaf het begin sterk in op online marketing, waardoor het bedrijf traditionele concurrenten aftroefde en snel de markt veroverde. Inmiddels levert Welvaere ook in België, Duitsland en Frankrijk.

Wereldreis
De groei werd deels geboekt in afwezigheid van oprichter Kraaij zelf, die tijdens een lange wereldreis op afstand zijn bedrijf aanstuurde. “Mijn mensen hebben allemaal een goed stel hersens. Dus waarom zou ik ze precies vertellen wat, wanneer en hoe ze iets moeten doen? Als ik het beter kon en alles wist, had ik het wel zelf gedaan. Maar dat is niet zo. Daarom geef ik ze de ruimte. Het gevolg is dat ze zich verantwoordelijk voelen en hun verantwoordelijkheid nemen. Ook als ik er niet ben", vertelde hij eerder in een interview met Business in Barneveld.