REGIO – VNO-NCW Midden – dat de belangen van ondernemers in de regio Barneveld behartigt – is kritisch op de manier waarop de overheid de stikstof- en PFAS-crisis aanpakt.

De werkgeversorganisatie drong onlangs bij de provincie Gelderland aan op een snelle hervatting van de vergunningsverlening door provincie en gemeenten, omdat de nood bij verschillende Gelderse bedrijven hoog is. “In de praktijk is er meer mogelijk op gebied van vergunningverlening dan men denkt. Eerste prioriteit nu, voor de ondernemers, is om op de korte termijn de vergunningverlening en de projecten op gang te krijgen. Dat geldt voor zowel stikstof als voor PFAS”, aldus VNO-NCW Midden op haar website.

Daarnaast wil de werkgeversorganisatie meer duidelijkheid op projectniveau en ondersteuning bij aanstaande personeelsproblemen en mogelijke faillissementen als gevolg van de stilstand in de bouw- en infrasector. Voor de middellange termijn gaat VNO-NCW Midden met de agrarische sector, de maakindustrie en met kennisinstellingen in gesprek over het inzetten van innovaties die structureel kunnen bijdragen aan het verminderen van de stikstofuitstoot.