BARNEVELD – Het centrum van Barneveld is er weer een stukje ondernemender op geworden. Begin dit jaar openden de deuren van Werkloft: een lichte, sfeervolle ruimte met vaste en flexibele werkplekken en twee meetingrooms.

Inmiddels zijn de vaste werkplekken bezet door vier creatieve zzp’ers. Initiatiefnemer Wendy Bloemendal is een van hen. Ze is eigenaar van interieurbureau Weintje Bloem en begon ruim een jaar geleden met een zoektocht naar geschikte werkruimte die ze met andere zzp’ers kon delen. Haar zoektocht eindigde in hartje Barneveld, waar ze een ongebruikt magazijn, verscholen aan de achterzijde van de voormalige Dixons, binnen een half jaar tijd omtoverde tot een lichte, sfeervolle en multifunctionele loft.

De vaste werkplekken worden gebruikt door Woudgraaf Videoproducties, Niq Niq (voorheen Studio Bubbels), Marc de Graaf Tuinontwerp en haar eigen styling- en interieurbureau. Daarnaast zijn er twee smaakvol ingerichte meetingrooms flexibel te huur die multifunctioneel te gebruiken zijn en is er een flex-kantoor voor 1 tot 2 personen, dat al vanaf een halve dag te huur is. Vrijdag is uitgeroepen tot Flex Friday. Deze dag kunnen zzp'ers werken aan de lange tafel van Werkloft.

De samenwerking en verbinding tussen de gebruikers van Werkloft is wat Wendy betreft een belangrijk element in het concept. “De meeste zzp’ers kiezen bewust voor een eenmansbedrijf, maar hebben wel behoefte aan contact met anderen. Met elkaar werkruimte delen, creativiteit en ideeën uitwisselen, een gezellige vrijdagmiddagborrel, gebruikmaken van de binnentuin: allemaal voordelen die we met elkaar kunnen delen.”

Het interieur van Werkloft verraadt uiteraard nadrukkelijk de signatuur en sfeer van haar eigen interieurbureau Weintje Bloem: een overdaad aan licht en een combinatie van smaakvol design, meubels  met een verhaal en groen. “Echt een fijne plek om te werken in hartje Barneveld. Leuk is trouwens dat je een aantal unieke interieurproducten kunt kopen via de webshop en in de Werkloft zelf.”

Begin februari ging de website www.werkloft.nl live. Hierop staat een overzicht van alle mogelijkheden en de bijpassende tarieven. Op verschillende sociale mediakanalen worden vrijdagmiddagborrels en eventuele andere (ondernemers)events aangekondigd.

www.werkloft.nl