BARNEVELD – Marcel Wijnen heeft Dick van Ravenhorst opgevolgd als bestuurslid van de BIK. De directievoorzitter van Rabobank Gelderse Vallei gaat zich namens de ondernemersvereniging bezighouden met de portefeuille Barneveld Werkt en Onderneemt.

“De BIK is een hele actieve ondernemersvereniging die een belangrijke positie heeft als belangenbehartiger van Barneveldse bedrijven. Ik hoefde niet lang na te denken of ik daar een bijdrage aan wilde leveren. Zeker ook omdat het stimuleren van ondernemerschap goed past bij wat we nastreven vanuit Rabobank Gelderse Vallei”, zegt Wijnen.

Als BIK-bestuurslid gaat Wijnen zich onder meer bezighouden met de uitstraling van bedrijventerreinen en de regeldruk voor ondernemers. “Barneveld is een behoorlijk ondernemersvriendelijke gemeente, maar dat is geen reden om achterover te leunen. Het kan altijd beter.”

Ook de beschikbaarheid en betaalbaarheid van nieuwe bedrijfsgrond is een belangrijk aandachtspunt van Wijnen. "Daar ga ik me zeker sterk voor maken. Voor individuele bedrijven is het lastig om zulke zaken voor elkaar te krijgen, maar collectief sta je sterk.”

Eén van de dossiers die het nieuwe bestuurslid meteen op zijn bureau krijgt, is de revitalisering van Harselaar-Oost. Onlangs werd bekend dat de opknapbeurt van dit bedrijventerrein wordt uitgesteld tot minimaal 2022. “In zulke zaken houden we natuurlijk de vinger aan de pols”, zegt Wijnen.

Hij hoeft dat overigens niet alleen te doen. Jan Schut van transportbedrijf Jonker & Schut gaat Wijnen daarbij assisteren. “De BIK trekt al langere tijd samen met de JOS op als het gaat om activiteiten. Nu gaan we dat ook op inhoud doen door JOS-leden zoals Jan Schut aan te haken bij onze bestuursportefeuilles. Daar ben ik heel blij mee.”

Wijnen roept ook andere Barneveldse ondernemers op om vooral mee te denken. “Laat het me weten als je ergens tegenaan loopt wat jouw bedrijfsbelang overstijgt, kom met tips en suggesties. Hoe meer signalen we krijgen van ondernemers, hoe beter we hun belangen kunnen behartigen.”

www.bikbarneveld.nl