BARNEVELD - Wilma Gorissen en Ton Uljee zijn helemaal klaar om hun bestuursfunctie bij de BIK met enthousiasme op te pakken. Beide ondernemers vertellen over hun ambities.

Ton Uljee neemt de portefeuille Infrastructuur over van Peter Bos (Bos Barneveld Trailerverhuur). Niet meteen het eerste thema waar je aan denkt bij de directeur van Intratuin Barneveld. “Daarom laat ik me momenteel volledig in het onderwerp inwijden door Wim van Reenen en introduceren bij diverse partijen”, vertelt hij.

Infrastructuur is een interessant thema, dat binnen de BIK ook voortdurend onder de aandacht is. Zo spelen op dit moment natuurlijk de Harselaartunnel, de trajectaansluiting A1/A30 en de ontsluiting van industrieterrein de Harselaar. “Bereikbaarheid is een hot topic. Niet alleen voor de grote lokale transportsector, maar ook voor de overige bedrijven en winkeliers is het van groot belang dat iedereen goed bereikbaar blijft. Als BIK willen we ons daar continu voor blijven inzetten.”

Verkeers- en vervoersplan
Buiten lopende projecten zal Uljee zich gaan bezighouden met een nieuw gemeentelijk verkeers- en vervoersplan dat deze zomer vorm moet krijgen. “Het wordt een langetermijnvisie met het oog op de ontwikkelingen die we kunnen verwachten. Denk alleen maar aan elektrische, zelfrijdende voertuigen. Het is onmogelijk om te voorspellen hoe snel deze ontwikkelingen zullen gaan, maar als het gebeurt dan zal het snel gaan. Daarom moeten we daar nu al op voorsorteren. Bij het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan worden alle belanghebbende partijen betrokken, waaronder de BIK. De verwachting is dat een eerste concept in de tweede helft van dit jaar gepresenteerd zal worden.”

Inspireren om duurzaam te ondernemen
Wilma Gorissen (bestuurder Stichting Ons Bedrijf) gaat zich richten op de nieuw toegevoegde portefeuille Duurzaamheid. “Ik ben betrokken bij de Denktank Klimaat en Duurzaamheid, dus dat is bekende materie. Ook daar is de insteek, net als bij de BIK, met name bewustwording. Met deze portefeuille zal ik me binnen de BIK ook richten op het inspireren van bedrijven om duurzamer te ondernemen. Op 6 juli staat bijvoorbeeld al een ledenbijeenkomst gepland in Kootwijkerbroek, waar onder meer Wicha Benus van Duurzame Energie Barneveld zal spreken over hoe duurzaamheid perfect in te passen valt in het verdienmodel. We zoeken daarnaast nog bedrijven die hun ervaringen willen delen.” Hoe staat Barneveld ervoor op het gebied van duurzaamheid? “We zitten in de middenmoot, al zie je wel mooie koplopers zoals Paperfoam die hun bedrijf al helemaal circulair hebben gemaakt. Als BIK zijn we heel ambitieus. Als we een gezonde wereld willen achterlaten voor onze kleinkinderen, dan moet er nu iets veranderen. Die beweging willen we inzetten.”


www.bikbarneveld.nl